Hamarosan átalakítja a fényképeit a Google Fotók, látványos lesz a változás

Hamarosan átalakítja a fényképeit a Google Fotók, látványos lesz a változás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Google Cinematic photos néven készített egy új funkciót a Google Fotók számára, ami 3D-s képeket csinál a 2D-s fényképekből.

A Facebook még 2018-ban tette lehetővé, hogy a felhasználók az általuk feltölteni kívánt fotónál beállítsák, hogy azt 3D-s képként jelenítse meg a rendszer. Most a Google is hasonló funkciót fejlesztett a Google Fotók felhasználói számára.

A cég kedden jelentette be, hogy a Cinematic photos nevű újdonság segítségével úgy alakíthatják majd át a hagyományos, 2D-s fényképeket, mintha azok 3D-s fotók lennének. Miután a rendszer elvégezte a szüksége átalakításokat, az eredeti és az új kép között igen látványos lesz a különbség.

Jamie Aspinall, a Google Fotók termékmenedzsere leírása szerint a funkció mögött egy gépi dolgozó algoritmus a gépi tanulás segítségével megpróbálja megtippelni, hogy a fényképnek milyen mélysége lehet, így akkor is meg tudják jeleníteni a 3D-s fotót, ha a szóban forgó fotó eredetileg nem tartalmaz ilyen adatot.

A Google szerint a funkció automatikusan működik majd. Ha az Emlékek funkció által kiemelt képekre rábökünk, automatikusan a 3D-s verziót fogja megjeleníteni.

A Google a tervek szerint 2021 januárjától teszi mindenki számára elérhetővé az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások