Egyedülálló telefont adhat ki az LG, csúsztatható kijelzője lesz

Egyedülálló telefont adhat ki az LG, csúsztatható kijelzője lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy a valószínűsége, hogy az innovációban mindig is jeleskedő – csak azt mobilpiaci sikerre átfordítani nemigen tudó – LG dobhatja piacra az első csúsztatható kijelzős telefont. Van, aki már néhány specifikációját is tudni véli.

Míg az idei év legnagyobb okostelefonos innovációját az összehajtható kijelzők jelentették, 2021 a kihúzható (vagy ha úgy tetszik, feltekerhető, csúsztatható) kijelzős telefonok éve lehet. Jó pár gyártó ügyködik már ilyenen, és könnyen lehet, hogy az LG Rollable nevű telefonja lesz az első befutó. Erről a telefonról már mi is bemutattunk koncepcióképeket.

©

Időközben egyre biztosabbnak tűnik, hogy ez a telefon még 2021 első felében napvilágot is lát (márciusi és júniusi dátumról egyaránt hallani), és most egy újabb adalék érkezett ehhez az értesüléshez. Egy dél-koreai forrás korábban azt állította, hogy a 6,8”-es kijelző 7,4”-esre nyújtható, ez utóbbit a Tron nevű kiszivárogtató meg is erősítette.

Emellett szerinte különféle módok (telefon, videó, munka/produktivitás) lesznek, telefon módban 1080 x 2428 pixeles felbontásra és 20:9 képarányra, videó módban 1366 x 2428-as felbontásra, 16:9-es képarányra, míg a munka módban 1600 x 2428-as felbontásra és 3:2 képarányra számíthatunk. A telefont feltehetően a Snapdragon 888 platform hajtja majd. 16 GB-nyi lehet a RAM és 4200 mAh-s az akkumulátor. Az ára 2400 dollár (azaz átszámolva valamivel több, mint 700 ezer forint) lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.