Kiküldte a meghívót a Samsung, most már 99,99%, hogy jövő héten jön a Galaxy S21

Kiküldte a meghívót a Samsung, most már 99,99%, hogy jövő héten jön a Galaxy S21

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiküldte a Samsung a meghívókat, így hivatalossá vált, mikor ismerheti meg a világ a gyártó legújabb csúcstelefonjait, és talán még egy-két apróságot is a Galaxy S21-ek mellett.

Kétféle dátum is szóba került a Galaxy S21-ek bemutatkozásával kapcsolatban. Először január közepére valószínűsítették, majd egyre gyakrabban került szóba a februári premier. Az idő végül az előbbit igazolta: a Samsung ugyanis hétfő dél előtt nem sokkal kiküldte idei első Galaxy Unpacked rendezvényére a meghívókat, magyarul „Az emlékezetes pillanatokra tervezve” szlogennel.

A természetesen online – a Samsung weboldalán közvetített – rendezvényt január 14-én, itteni idő szerint délután 4 órakor kezdik. Hogy valóban új mobilokról lesz szó az eseményen, arról biztosít a meghívón félig áttetsző dobozba zárva látható részlet. Az ugyanis pontosan úgy néz ki, mint ahogy a korábban kiszivárgott képeken, videókon láthattuk az S21-sorozat mással össze nem téveszthető hátsó kameráját.

A főszereplők tehát minden bizonnyal a Galaxy S21 család tagjai (Galaxy S21, Galaxy S21+ és Galaxy S21 Ultra) lesznek – közülük is kiemelkedik majd a Galaxy S21 Ultra, amelyik először kap S Pen támogatást az S sorozat történetében (a tollat külön kell majd megvásárolni).

Bár a Samsung igyekezett titokban tartani a készülékek specifikációit, azért az S Pen megjelenésén kívül is már jó pár dolog kiszivárgott róluk. Például hogy 120 Hz-es frissítésű kijelzővel érkeznek, valamennyi modellnek lesz 5G-s változata, és az Android 11 alapú One UI 3-at futtatják.

Az új telefonokba – szokás szerint és régiótól függően – kétféle processzor kerül, a Qualcomm Snapdragon 875, illetve a Samsung Exynos 2100. Ez utóbbi akár jobb is lehet, mint a Snapdragon 875 (a korábbi ével fordított felállása sok gondot okozott. Úgy tudni, hogy sokat javítottak az új Exynos lapkák energiahatékonyságán, így hosszabb üzemidőre számíthatunk. Úgy hírlik, hogy a Galaxy S21 Ultra lesz az egyetlen modell, amelyik Wi-Fi 6E támogatást fog kapni – ez a mód a Samsung szerint kétszer gyorsabb a Wi-Fi 6-nál. Ha a többi kiszivárgott specifikáció is érdekli, kattintson erre a linkre.

A Galaxy S21 telefonokon kívül ugyancsak ezen az eseményen mutatkozhat be a Samsung legújabb vezeték nélküli fülhallgatója, a Samsung Buds Pro, amely igen komolyan megszorongathatja az Apple AirPod Próját. Az új füles árát 199 dollárra taksálják. Várhatóan megismerheti még a világ a dél-koreai cég okos tárgykeresőjét, a SmartTaget is. Ez utóbbi 15-20 dollárba kerülhet, és valószínűleg kompatibilis lesz a Samsung SmartThings Find funkciójával.

Ha érdeklik a Samsung új telefonjai, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.