Lemondott egy kaliforniai iskola összes tanácsosa, miután rájöttek, hogy élő adásban szapulták a szülőket

Lemondott egy kaliforniai iskola összes tanácsosa, miután rájöttek, hogy élő adásban szapulták a szülőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívül kínos pillanatokat éltek meg azok az iskolaszéki tagok, akik abban a hitben voltak, hogy az online tanácskozásukat csak ők látják, illetve hallják. Nem így volt.

A Covid-járvány miatt Amerika-szerte zárva tartanak az iskolák, az általános helyzetről pedig e-mailben, illetve online (videós) beszámolókon igyekeznek tájékoztatni a szülőket. Egy kaliforniai iskolaszék tagjai szintén internetes tanácskozást tartottak, de a beszélgetés váratlan fordulattal zárult: az illetékesek mind lemondtak, miután rájöttek,

hogy az adást azok a szülők is nézték, akiket szidtak.

Az iskolaszék tagjai a közösségi médiában megjelent bírálatokat tárgyalták egymás között, egyes esetekben trágár szavakkal illetve a szülőket. A tanácskozás egy ponton aztán megrekedt, mert a résztvevők rádöbbentek, hogy az adás bárki által követhető – és bizony többen nézték is. A kellemetlen szituációk egyikét videón is megörökítették:

Az eset széles felháborodást váltott ki, és többen azonnali lemondásra szólították fel a videochat résztvevőit. Ez aztán tényleg megtörtént, de a tagok csak két nappal azt követően nyújtották be lemondásukat, hogy a szülők egy petíciót indítottak ellenük, melyet időközben több mint 7 ezren aláírtak.

Az illetékes tankerület egy hosszabb közleményben kért elnézést a történtek miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.