Gyerekverziója is van már a Microsoft böngészőjének, még telepíteni sem kell

Gyerekverziója is van már a Microsoft böngészőjének, még telepíteni sem kell

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány kattintással gyermekbiztos felületté változtatható a Microsoft Edge. Nem trükközés eredménye ez, a Windows-gyártó döntött úgy, hogy új, biztonságos megoldást ad a szülők kezébe.

Egy kifejezetten gyerekeknek készült felületverzió is bekerült a Microsoft egyre népszerűbb böngészőjébe, az Edge-be – közölte a Windows-gyártó. A speciális megoldás érdekessége, hogy telepítés nélkül, mindössze néhány kattintással aktiválható.

A Microsoft közlése szerint a gyermekbarát Edge-ben a kisebbek automatikusan biztonságos keretek közt internetezhetnek. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a program nem nyitja meg a felnőtt tartalmú oldalakat, nem játszik le ilyen témájú videókat és képeket sem mutat. A Microsoft beépítetten 70 gyermekbiztos weboldalt kínál ebben a változatban, de a listát a szülők is bővíthetik.

Az újdonság aktiválása után a szülők kétfajta kategória közül választhatnak, attól függően, gyermekük melyik korosztályba illik. Ennek ugyanakkor csak a manuálisan összeválogatott tartalom, illetve a Microsoft által gondozott Bing híraggregátor miatt van haszna: a böngészőben lejjebb görgetve ugyanis a kisebbek is találhatnak olvasnivalót, de csakis olyat, ami számukra is megfelelő. A gyermekeknek szánt Edge küllemében is egy barátságosabb program igyekszik lenni: ezt azt jelenti, hogy a szülők új színeket állíthatnak be az ablakoknak, de háttér is választható.

A felület windowsos és macOS rendszerű számítógépeken is elérhető. Az aktiváláshoz a böngésző jobb sarkában lévő profilra, majd azon belül a gyermekmódra (Kids Mode) kell nyomni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.