Kivesznek két programot a Windowsból – ha szüksége van rájuk, kézzel kell majd telepítenie

Kivesznek két programot a Windowsból – ha szüksége van rájuk, kézzel kell majd telepítenie

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két, kevésbé népszerű alkalmazást fog kihagyni a Microsoft a következő Windows-frissítésből. Akinek mégis szüksége lenne bármelyikre, az továbbra is elérheti, de már magának kell telepítenie.

Akár jó hírnek is mondható az operációs rendszer jövője szempontjából az a változás, miszerint az operációs rendszer 21332-es verziójától kezdve (ami várhatóan még ebben az évben megjelenik) a Microsoft már nem telepíti előre a 3D Viewer és a Paint 3D alkalmazásokat a számítógépre.

A Paint 3D fő funkciója 3D-s rajzok készítése volt, míg a 3D Viewert lehetett használni a 3D-s modellek megtekintésére az alkalmazásban. Bár e két kis program alapértelmezés szerint már nem jelenik meg a friss Windows 10 telepítéskor, továbbra is elérhetők maradnak a Microsoft Store-ban.

A Microsoft 3D Viewer (és a Paint 3D is) letölthető marad
©

Mindkét alkalmazást a 2017-es „alkotói frissítés”, a Creators Update részeként vezették be, és a Paint 3D a klasszikus Paint alkalmazást váltotta. A sikere azonban mérsékelt volt, ezért is gondolta azt a Microsoft, hogy itt az ideje a Microsoft Store-ba költöztetni az appot. Arra viszont a Microsoft is felhívta a figyelmet, hogy csak az új telepítések esetében hiányoznak majd ezek az alkalmazások, a régi gépek frissítése során megmaradnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.