Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Hirdetésekkel pakolja meg az Instagram a TikTok-klón Reelst

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre csak néhány országban jelennek majd meg hirdetések az Instagram Reels nevű funkciójában, de ez idővel változik. Emellett a Facebook Történetekben is felbukkan majd egy új hirdetési forma.

Az Instagram 2020 nyarán indította el az új videós funkcióját, a Reelst, amelynek nem titkolt szándéka, hogy elcsábítsa a TikTok felhasználóit. Az újdonságban a kezdetekkor még nem voltak hirdetések, ez azonban hamarosan változni fog.

Az Instagram bejelentette, hogy elsőként Indiában, Németországban, Brazíliában és Ausztráliában kezdi majd el tesztelni a hirdetések megjelenítését, a következő hónapokban pedig további országokban kapcsolják majd be a reklámokat. Ezek hasonlóak lesznek, mint amiket az Insta-sztorik között láthatunk: 30 másodpercesek is lehetnek, a felhasználók pedig ugyanúgy reagálhatnak rájuk, mint a bejegyzésekre. A hirdetéseknél azonban lesz majd egy olyan gomb is, amin keresztül megvehetjük majd az adott terméket.

©

Az Instagram emellett egy új hirdetési formátum tesztelését is elkezdte. Ez a Facebook Történetekben jelenik majd meg: az influenszerek egy olyan matricát helyezhetnek el a bejegyzésen, ami egy adott termék megvásárlására buzdítja a követőiket. Amennyiben ez megtörténik, az illető jutalékot kap.

©

Ez a megoldás első körben csak néhány kiválasztott influenszer és néhány kiválasztott hirdető számára lesz elérhető, de ha beválik, a jövőben valószínűleg mások számára is bevezetik majd azt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások