Végleg bezárt a Danone-gyár

Végleg bezárt a Danone-gyár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Júniusban végleg befejezte a magyarországi tejtermékgyártás a Danone, a gyártósor leállítása 139 embert érintett. Persze a cég termékei továbbra is kaphatóak lesznek a boltokban, de azokat már más európai egységben készítik.

Befejezte a magyarországi tejtermékgyártást a budapesti székhelyű Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.– írta az agrarszektor.hu. A tulajdonos multinacionális Danone-csoport a magyarországi termék-előállítást más európai egységeibe helyezte át, de a savanyított Danone-készítményei – tejföl, kefír, natur és gyümölcs joghurtok és tejdesszertek – ezután is kaphatók lesznek a magyar boltokban, a Danone Kft. pedig a csoport régiós központja marad. Az elmúlt egy évben a magyarországi termelést fokozatosan más európai termékgyártó egységeibe helyezték át. A cég tavaly jelentette be, hogy több európai üzemét – köztük a budapesti gyárat – bezárja. A döntést az alacsony kapacitáskihasználtsággal indokolták ugyanis a friss tejtermékek iránt tartósan csökken a kereslet. A csoport magyarországi értékesítései 20 százalékkal estek vissza 2011-2013-ban.

©

A termelés megszüntetése 139 alkalmazottat érintett a cég 270 magyarországi dolgozójából. A vállalaton belül „Támogató Központot" hoztak létre, amely segíti a munkavállalókat az álláskeresésében, az érintett dolgozók csaknem 80 százalékának már van új munkahelye. A cég tejbeszállító termelőpartnerei számára is új felvásárlókat talált. A kft.-nek korábban tíz körüli állandó nagy tejbeszállító partnere volt és évente 25-30 millió liter tejet vásároltak fel, amely a teljes hazai tejfelvásárlási piac 2-3 százalékát tette ki.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!