szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Egy magát megnevezni nem kívánó döntés-előkészítő tollat ragadott, hogy megvilágosítsa elménket.

Tisztelt HVG!

Önök még mindig nem értik. Pedig tegnapi, terepen készült riportjuk után, már igazán láthatnák, hogy mi a trafiktörvény igazi célja, lényege, nemzet-fölvirágoztató hatása. Önök még mindig trafikmutyiról írnak, meg károsultakról, holott munkatársuk saját szemével győződhetett meg a törvény jótékony hatásairól, a kedvezőbb helyzetbe hozottak széles tömegeiről; és az, hogy kik a haszonélvezők, az teljes összhangban áll a Nemzeti Együttműködés deklarált alapelveivel.

Mert, mint tudják, ez a kormány a családok kormánya, tevékenységének középpontjában a család intézményének megerősítése található. És kik is nyernek a dohánykoncessziók létrejötte és elbírálása után föllendülő cigarettacsempészeten? Magyar családok. Ugyehogy. Arról nem is beszélek, hogy a családfők élelmezéséről, ruházkodásáról, munkájáról és szabadidejéről meg egyenesen az állam gondoskodik. Ez is benne van az Alaptörvényben: a családi kapcsolat alapja a férfi, a nő és a nevelőtiszt közötti életközösség.

Azután. Önök nem vették még észre a trafikügy mögötti, forradalmi, ultra-unortodox gazdaságpolitikai filozófiát, noha ez szintén kiolvasható a kormányprogramból, és a miniszterelnöki, jegybankelnöki szövegekből, amelyek hitet tettek az adóegyszerűsítés, a gazdaságélénkítést szolgáló adórendszer mellett. Ennek érdekében vezettük be, és betonoztuk Alaptörvénybe az egykulcsos adót. Most szintet léptünk.

Nullakulcsos adó! Hát kell fizetni a csempészáru után? Naná, hogy nem. A teljes bevétel ott marad a magyar családoknál.

Továbbá. A törvény kedvező hatásait elsősorban a leghátrányosabb helyzetű régiókban fogják érezni, az ukrán határszél lakosainak teremt munkát, nyújt megélhetést az intézkedéssorozat. Területfejlesztés! Fölzárkóztatás!

Végül. A kormány egy fő célkitűzése volt az elszámoltatás, amely – valljuk be – akadozva halad csak. Ám utódainknak már sokkal könnyebb lesz, nem kell mindenféle bonyolult szálakat bogozgatni, bizonyítékokat gyűjtögetni, prekoncepciókat gyártani. Akinek trafikja van, már is mehet az igazoló bizottság elé, bűnös módon létrehozott klientúra leleplezésére kell-e ennél több?

Remélem, a jövőben majd körültekintőbben és méltányosabban járnak el.

 

Netuddjákki

P.S.: Egyebekben igazán meghívhatnának egy kávéra. Hónapok óta nem kaptam fizetést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Vers mindenkinek: összegyűjtöttük, mely költők kaptak szobrot mostanában

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját

Alig használt Ferrari Enzo várja új gazdáját