szerző:
Persa Tibor

Szijjártó Péter nem szereti, ha egyesek figyelmen kívül hagyják a bírósági döntéseket. Mármint másoknál.

Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakán, az MTI-nek nyilatkozva Horvátországot illetően közölte: "egyértelmű és elvi álláspontja van Magyarországnak", a horvát kormány a Mollal szemben egy nemzetközi választott bírósági eljárást indított, ezt elveszítette, azonban az ítélet végrehajtása helyett annak figyelmen kívül hagyása mellett döntött.

"Az OECD olyan nemzetközi gazdasági szervezet, amelynek működése a nemzetközi választott bírósági döntések tiszteletben tartására alapul, és mindaddig, amíg Horvátország semmibe veszi az ilyen döntéseket, addig a magyar kormány nem tudja támogatni az ország felvételét az OECD-be" – magyarázta a magyar külügyminiszter.

Most akkor nézzük ezt egy másik olvasatban (ha már "egyértelmű és elvi álláspontja van Magyarországnak"):

"Az Európai Unió Magyarországgal szemben egy nemzetközi választott bírósági eljárást indított, Magyarország ezt elveszítette, azonban az ítélet végrehajtása helyett annak figyelmen kívül hagyása mellett döntött. Az Európai Unió olyan nemzetközi szervezet, amelynek működése a nemzetközi választott bírósági döntések tiszteletben tartására alapul, és mindaddig, amíg Magyarország semmibe veszi az ilyen döntéseket, addig az Európai Unió nem tudja támogatni az országot" – magyarázta.

No comment.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!