szerző:
nyüzsi

Nehéz idők járnak a demokratikus értékek mellett nyíltan kiálló újságírókra.

Nehéz idők járnak a demokratikus értékek mellett nyíltan kiálló újságírókra. Mint ismert az ATV televízió elbocsátotta Dési János műsorvezetőt, mert moderátorként részt vett a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció hétvégi párttá alakuló gyűlésén. Ezzel egy időben a csatorna elvette Gréczy Zsolttól a Demokraták című nagysikerű műsor vezetését.
Özönlenek a hozzászólások a két exműsorvezető üzenőfalán. A bátor és büszke demokraták elemi erejű felháborodásuknak adnak hangot ezekben az üzenetekben, és olyan is van, aki egyenesen a statárium bevezetését vizionálja. Abban nincs egyetértés, hogy a kirúgások háttérében a Fidesz vagy az MSZP mesterkedése áll, ám egy igazi mozgalmár nem is állhat le az okok öncélú kutatásánál. Egyből a tettek mezejére lép. Kapásból két megmozdulást is szerveztek az eredeti állapot helyreállítása érdekében.
Az ellenzéki divathullámot követve Facebook-csoport alakult „Tüntessünk Dési János mellett” néven, míg mások azt szervezik, hogy minél többen telefonáljanak be a „Fórum” című műsorba, és ott mondják el véleményüket az ATV döntéséről. Az eset pikantériája, hogy ezt a műsort is Gréczy Zsolt vezeti, így kíváncsian várjuk, hogy az akciók meghátrálásra kényszerítik a csatorna vezetőit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!