szerző:
nyüzsi
Tetszett a cikk?

Nehéz idők járnak a demokratikus értékek mellett nyíltan kiálló újságírókra.

Nehéz idők járnak a demokratikus értékek mellett nyíltan kiálló újságírókra. Mint ismert az ATV televízió elbocsátotta Dési János műsorvezetőt, mert moderátorként részt vett a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció hétvégi párttá alakuló gyűlésén. Ezzel egy időben a csatorna elvette Gréczy Zsolttól a Demokraták című nagysikerű műsor vezetését.
Özönlenek a hozzászólások a két exműsorvezető üzenőfalán. A bátor és büszke demokraták elemi erejű felháborodásuknak adnak hangot ezekben az üzenetekben, és olyan is van, aki egyenesen a statárium bevezetését vizionálja. Abban nincs egyetértés, hogy a kirúgások háttérében a Fidesz vagy az MSZP mesterkedése áll, ám egy igazi mozgalmár nem is állhat le az okok öncélú kutatásánál. Egyből a tettek mezejére lép. Kapásból két megmozdulást is szerveztek az eredeti állapot helyreállítása érdekében.
Az ellenzéki divathullámot követve Facebook-csoport alakult „Tüntessünk Dési János mellett” néven, míg mások azt szervezik, hogy minél többen telefonáljanak be a „Fórum” című műsorba, és ott mondják el véleményüket az ATV döntéséről. Az eset pikantériája, hogy ezt a műsort is Gréczy Zsolt vezeti, így kíváncsian várjuk, hogy az akciók meghátrálásra kényszerítik a csatorna vezetőit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!