szerző:
PLT
Tetszett a cikk?

A Székhelyi-ügy nyilván minden jóhiszemű polgárnak bizonyította: a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nemcsak...

A Székhelyi-ügy nyilván minden jóhiszemű polgárnak bizonyította: a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nemcsak oligarchák, de antiszemiták sincsenek. Különben is: az, hogy ki antiszemita, rendkívül összetett szakmai kérdés, amit jobb, ha az illetékesekre bízunk. (Azt persze, hogy ki az illetékes nehéz megállapítani, a baloldali sajtó semmiképpen nem tekinthető annak, lévén képtelen szöveget olvasni. Az egri ügyről szóló híradások szinte kivétel nélkül azt az embert kiáltották ki zsidózónak, aki egyedüliként akarta védelmébe venni Székhelyit.)  Van azonban néhány tény, ami megzavarhatja az ideológiailag nem elég fejlett dolgozókat. Például, hogy összesen több mint százmilliós közpénzes támogatást kapott a Heti Válasz és a Magyar Demokrata.

Hogy a Heti Válasz miért is kaphatott, nem ragoznánk, ki lett vesézve a múltkor. Na de a Demokrata 26 millió 700 ezer forintja, az igen. A Heti Válasz egy igényesebb kurzusorgánum, amely néha próbál úgy csinálni, mintha szuverén lenne, ami nemigen megy, meg nem is áll jól neki. Szóvá kell tenni, amennyiben a mi pénzünkből szereti a Vezénylő Tábornokot, de szélsőségesnek nem tekinthető a lap, hacsak a tendenciózus elfogultságát nem tekintjük annak.

Viszont a Demokrata olyan újság, amely konkrétan olyan írásokat közöl. Persze ha ezt mi mondjuk rá, akkor legyint a „nemzeti oldal”, hogy az ellenség szava. De nem csak mi mondjuk rá, hanem az azóta elhunyt történész, Kiszely Gábor is. Ő volt a Terror Háza szakmai igazgatója. Ez az Orbán Viktor által kitüntetett szakember a Magyar Nemzet 2002. július 26-i számában közölt, „Az erkölcsi nihilizmusról” című írásában azt mondja a Demokrata-munkatárs Gazdag Istvánról: „…nem vádolom gyűlöletkeltéssel. De ország-világ színe előtt nácinak nevezem.” A Békemenet-frontember Bencsik András, a lap főszerkesztője amúgy hajdanán az egyenruhás nyilasbűnözés ideológiai keresztapjával is haverkodott. Igaz, mikor a Gárda a Demokrata szerkesztőségének udvarán gyakorlatozott, Orbán Viktor még nem akarta pofonnal hazazavarni őket. De aztán Bencsik természetesen, jó pártzsurnalisztához illően elhagyta a Gárdát, amikor a „középre tarts” lett a Vezénylő Tábornok napiparancsa. Viszont ama napiparancsot, amelyben a Főparancsnok a fenti hetilap előfizetésére buzdított, nem vonták vissza. Ki tudja már itt, hogy mi a vonal? Tényleg, tessék nekünk kurzívan kilistázni, napi frissítéssel, hogy Felcsút szerint épp ki számít antiszemitának, mert az ellenség nem alszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!