szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miről szól az ünnep? Van-e köze a mai ünneplőknek 1848 forradalmáraihoz? Hogyan kellene ünnepelni? Hogyan függ össze a globális felmelegedés a holland ingatlanvásárlásokkal? Az utca emberét faggattuk ünnep előtt.Kult

A boldogság és mi

Szemrevaló: kortárs német filmek ősbemutatói Pesten és Szegeden. Hajrá, boldogság! - Mike Leigh filmje a mozikban. Őrzők - képregényből mozgókép. Nyugati jazzerek és keleti nosztalgikusok az A38-on. Keleti motívumok popba ültetve: Rácmolnár Sándor kiállítása. Ambient zenék a Boráros tér zajában: Cökxpon fesztivál. Ajánlatok egy hétre a hvg.hu-tól.

hvg.hu Sport

Felhergelt focisták: „érzékeny játékos, ezért köpött” – videó

Cristiano Ronaldo legutóbbi FA Kupameccse nem azért marad emlékezetes, mert a portugál támadó gólt szerzett a Derby County ellen. Sokkal inkább azért, mert nemes egyszerűséggel leköpte az ellenfél walesi középpályását, Robbie Seavage-t. A futballisták nem a szavak emberei, előszeretettel nyilvánítják ki így a véleményüket. Íme a top 10.

hvg.hu Itthon

"Kordont akarunk! Kordont akarunk!" - videó a Kossuth térről

Előbb kikövetelték maguknak a kordonokat, majd délszláv körtánccal melegítve újrapróbálták az összes rigmust a Gyurcsány takarodjtól Olaszliszkáig, volt egy kis zsidózás is, végül a magyar himnusz hangjaival búcsúzott maroknyi tüntető hétfőn a Kossuth téren. Érdekel ez még valakit? A hvg.hu videoriportere fáradhatatlanul dokumentálja Önöknek a magyar valóságot.

MTI Kult

Katalin Varga nagy siker mindenhol, de mikor jön hozzánk?

Görögországban, Franciaországban, Romániában és nagy valószínűséggel Angliában is láthatja majd a közönség a Katalin Varga című filmet, amelyet hangtervezői munkájáért díjazott a hétvégén Ezüst Medvével a Berlinale nemzetközi zsűrije. Az alkotás magyarországi bemutatójáról még tárgyalnak a forgalmazóval - mondta Peter Strickland rendező hétfőn.

hvg.hu Itthon

Úgy megtömték, hogy gágogni sem tudott - videó

A Fogarasi úti Tesco előtt "tömtek véresre" egy hölgyet az állatvédők, hogy így tiltakozzanak az áruházlánc hízott liba máj értékesítése ellen. Tekintse meg videónkat a civil akcióról!

hvg.hu Sport

Bryant és Shaq nagy estéje - mindenkit elvarázsoltak az All-Star gálán

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 58. All-Star hétvégéjén egy elég sima meccsen a nyugat csapata diadalmaskodott. A mérkőzés legjobbjának járó MVP-díjat megosztva kapta a nyugatiak két oszlopa, az öt év után újra egy csapatban pattogtató Kobe Bryant és Shaquille O’Neal.

hvg.hu Videók

"Ha Bokros lenne, jó nagy megszorítás lenne" - videó

Nem kell bemutatni az utca emberének Bokros Lajost, aki ezek szerint nem szorul rá, hogy imázsemberek felépítsék karakterét. Ám arról szó sincs, hogy a budapesti járókelők megváltóként tekintenének a magyar sokkterápia legendás alakjára. - Az MDF dobása arra biztosan jó, hogy néhány napig lehessen róla beszélni - legyint a pesti nép, s mi megörökítjük.

hvg.hu Videók

Homokóra Gyurcsánynak: mire leperegnek a homokszemek - videó

Nem csak homokórát, de megoldási javaslatokat is tartalmazó dossziét adott át a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP) a Miniszterelnöki Hivatalban. Szepesi Zsolt, a párt vezetője szerint idén akár 24 ezer hazai vállalkozás is megszűnhet. Az átadási ceremónián a sajtó nem lehetett jelen, a miniszterelnök pedig kormányülésen volt, de a titkárságvezető átvette az ajándékokat.

Itthon

"Védjenek meg bennünket, cigányokat" - videó

Katolikus szertartással, cigány szokás szerint zeneszó kíséretében vettek végső búcsút kedden a tatárszentgyörgyi brutális gyilkosság két áldozatától. A 27 éves apa és ötéves kisfia búcsúztatásán mintegy ötezren, köztük parlamenti politikusok vettek részt. Videónk a helyszínről.

Rejtélyes erő buktatta meg a fideszes polgármestert

Rejtélyes erő buktatta meg a fideszes polgármestert

Melyik mobilgyártók telefonjait veszik most a legtöbben?

Melyik mobilgyártók telefonjait veszik most a legtöbben?

Több mint harmadával esett vissza az export áprilisban

Több mint harmadával esett vissza az export áprilisban