Martin Schulz: politikai tisztogatás zajlik Magyarországon

Martin Schulz: politikai tisztogatás zajlik Magyarországon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Martin Schulz uniós szocialista politikus azon morfondírozik, mikor lépnek fel nyilvánosan Orbán Viktorral szemben azok a kormányfők, akik négyszemközt már kifejtették neki a felháborodásukat.

Az Európai Parlament szocialista frakcióvezetője, Martin Schulz nyilatkozatot adott a WAZ brüsszeli tudósítói irodájának. (A WAZ a HVG tulajdonosa.)

Martin Schulz
©

Martin Schulz a közszolgálati médiában zajló magyar elbocsátásokról szólva kifejtette: „ha a politikai beállítottság szerint nézünk végig a névsoron, akkor úgy tűnik, hogy politikai tisztogatásról van szó, amelyet szerkezeti reform köntösébe bújtattak”.

Schulz szerint a magyar médiatörvény részleteiben összhangban van az uniós joggal. A probléma a kombináció - mondta. A Médiatanácsot, amely a "kiegyensúlyozott tájékoztatást” felügyeli, egyetlen, kétharmados parlamenti többséggel bíró párt emberei alkotják. Ez önmagában törvényes. De ha a "kiegyensúlyozottságot" egyetlen párt felügyeli, az már maga a kontroll - szögezte le.

Schulz végül tett egy megjegyzést a magyar miniszterelnökről is. Azon morfondírozott, mikor lépnek fel nyilvánosan Orbán Viktorral szemben azok a kormányfők, akik négyszemközt már kifejtették neki a felháborodásukat.

Hozzászólások