Hatvannégy vármegyés magyarokat állítottak elő Szerbiában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemzeti, vallási és faji gyűlöletből elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt hét magyar fiatalt állított elő az újvidéki rendőrség a temerini incidenssel összefüggésben - írta kedden a Vajdaság Ma újvidéki hírportál, amely szerint az egyik fiatal lakásában fegyvereket és lőszert találtak.

A fiatalokat azzal gyanúsítják, hogy október 21-én, vasárnap egy kávézóba betérve náci köszöntéssel üdvözölték egymást, majd az ott tartózkodókkal dulakodtak, nemzeti alapon sértegették őket. 

A gyanúsítottak, akik a ruhájukon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) jelvényét viselték, ezt követően a szórakozóhely előtt rátámadtak két temerini fiatalra, majd fizikailag bántalmazták őket, könnyebb testi sérüléseket okoztak nekik.

A rendőrség az egyik előállított lakásában egy automata lőfegyvert, annak tartozékait, egy darabokra szedett légpuskát, egy startpisztolyt, tíz töltényt, egy bozótvágó kést, valamint HVIM-es propagandaanyagot talált. Ellene robbanóanyag és fegyver törvénytelen birtoklása miatt bűnvádi eljárás indul.

A gyanúsítottakat 48 órás őrizetbe vették. Az újvidéki felső bíróság vizsgálóbírója fogja őket kihallgatni – áll a rendőrség közleményében. Az esettel összefüggésben a Nenad Canak vezette Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) hétfőn követelte a HVIM betiltását.