Kamera rögzítette, ahogyan kocsiból tüzel a bevándorlókra az olasz támadó

Kamera rögzítette, ahogyan kocsiból tüzel a bevándorlókra az olasz támadó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Repubblica közzétette az afrikaiakra tüzet nyitó olasz férfi egyik támadásáról készült felvételt.

A maceratai lövöldöző azt mondta a nyomozóknak, hogy egy pár nappal korábban meggyilkolt lány miatt érzett dühe vezette arra, hogy pisztolyt ragadjon és elkezdjen bevándorlókra tüzelni – írja a Repubblica.it.

Luca Trainit most ugyanabban a montacutói fegyintézetben tartják fogva, ahol a lány megölésével gyanúsított nigériai Innocent Oseghale-t is, de tőle és más színes bőrűektől elkülönítve őrzik.

Traini szombaton hajnalban kezdett ámokfutásba, autójából lövöldözve hat külföldi állampolgárt sebesített meg. Azt mondja, amikor autójában ülve ismét meghallotta a rádióban a Pamela Mastropietro meggyilkolásáról szóló híreket, hazament, kivette – az ügyészség szerint hivatalosan csak sportcélból tartott – fegyverét a széfből és elindult.

Az egyik helyszínen a biztonsági kamera rögzítette a támadást:

A gyilkossági kísérletekben hat közép-afrikai bevándorló sebesült meg, öt férfi és egy nő, 21 és 33 év közöttiek: négyüket már kiengedték a kórházból, kettőjük állapota súlyosabb, mivel a lövések végtagjaikat érték.

A férfi végül kiszállt a kocsiból és megadta magát: amikor megadta magát a rendőröknek, olasz nemzeti színű zászlót terített a vállára, és magasba lendítette a karját az olasz fasizmus idejéből ismert köszöntéssel.

A hatóságok közlése szerint a 28 éves elkövető büntetlen előéletű, 2017-ben az Északi Liga párt önkormányzati jelöltje volt, de nem választották meg.

 

Hozzászólások