Titkosszolgálati védelmet kap Trump szóvivője

Titkosszolgálati védelmet kap Trump szóvivője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sarah Huckabee Sanderst és családját hétvégén kitessékelték egy virginiai étteremből azért, mert Trumpnak dolgozik. Azt nem tudni, hogy ezért vagy más okból rendelték el a védelmét.

Titkosszolgálati védelmet kap Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője – jelentette helyi idő szerint kedden este több amerikai szerkesztőség.

Sajtójelentések szerint a szóvivőnő szerdától kap védelmet. Huckabee Sanders nem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, a titkosszolgálat szóvivője pedig a CNN hírtelevízióban azt mondta, hogy biztonsági okokból soha nem kommentálják az ilyen jellegű információkat.

Sarah Huckabee Sanders védelmét azután rendelték el, hogy a hétvégén a szóvivőnőt és családját kitessékelték egy virginiai étteremből, azzal az indoklással, hogy nemkívánatos vendég, mert Donald Trump munkatársa.

A nagy vitát kavart eset után Maxine Waters demokrata párti képviselőnő hétvégén Los Angelesben egy rendezvényen arra biztatta az amerikaiakat, hogy "zaklassák" a Trump-kormányzat munkatársait.

"Ha étteremben, boltban vagy benzinkútnál meglátnak egy kormánytagot, tessék odamenni, villámcsődületet rendezni, és tudatni velük, hogy többé már sehol sem kívánatosak" – fogalmazott a képviselőnő, akinek beszédét valaki feltette az egyik videómegosztó portálra, így hétfőn már egész Amerika tudomást szerzett arról.

Donald Trump elnök "rendkívül alacsony intelligenciahányadossal rendelkező" törvényhozónak minősítette Maxine Waterst, republikánus politikusok lemondásra szólították fel a kaliforniai politikust, és befolyásos demokrata párti politikusok is élesen bírálták őt. Chuck Schumer, a demokrata párti szenátorok frakcióvezetője például nyilatkozatban szögezte le, hogy Maxine Waters viselkedése "nem amerikaihoz méltó".     

Elemzők emlékeztetnek, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak a republikánus politikusok elleni szóbeli bántalmazások. A múlt héten például Peter Fonda színész, az amerikai elnök legkisebb gyermeke, Barron Trump elrablására buzdította az amerikaiakat. Peter Fonda később bocsánatot kért, de a titkosszolgálatot értesítették az esetről.