Százezrek készülnek tüntetni ellene, de Trump szerint szeretik őt a britek

Százezrek készülnek tüntetni ellene, de Trump szerint szeretik őt a britek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nem zavarja, hogy sok brit tüntet londoni látogatása miatt, mert úgy érzi, a britek szeretik őt – mondta Donald Trump amerikai elnök, miután megérkezett a szigetország fővárosába. Igaz, neki könnyebb is: míg ő egy titkos helyszínen megtekint egy katonai gyakorlatot, felesége, Melania Trump iskolásokkal találkozik, s a helyszínen ott lehetnek a tiltakozók.És várja Trumpot a mára híressé vált óriási "bébi Trump" lufi is.

„Úgy vélem, szeretnek engem az Egyesült Királyságban. Egyetértenek velem abban, amit a bevándorlásról gondolok. Mindenki láthatja, mi történik a világban, azt hiszem, épp ez az oka a Brexitnek is” – mondta a BBC szerint a politikus, aki épp a miatta viharosra sikeredett brüsszeli NATO-csúcsról érkezett.

Trump többek között Theresa May brit kormányfővel, valamint II. Erzsébet királynővel találkozik, s gyakorlatilag alig lesz Londonban, ahol állítólag tízezrek készülnek tüntetni látogatása ellen. A tárgyalások után ugyanis egy titkos helyre utazik, ahol megtekinti, miként működnek együtt a brit és az amerikai különleges egységek katonái. Utána pedig Skóciába megy tovább, ahol az ottani golfpályáján tölti a hét végét.

A londoni tárgyalásokon a Brexit utáni gazdasági, politikai és katonai együttműködésről lesz szó.

Melania viszont csütörtökön a fővárosban marad, ahol az Independent című lap szerint Theresa May férjével együtt közösen találkoznak iskolásokkal. Bár a rendőrség védeni fogja a helyszínt, nem kizárt, hogy a Trump ellen tüntetők a first lady-t találják meg, s rajta töltik ki dühüket.

Trump Nagy-Britanniából Helsinkibe utazik, ahol hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal majd.