Két rendőrt lőtt agyon egy ámokfutó Triesztben

Két rendőrt lőtt agyon egy ámokfutó Triesztben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

Egy motorlopás miatt őrizetbe vett férfi elvette a fegyvert az egyik rendőrtől, majd lövöldözni kezdett.

Gyásznapot hirdettek az északkelet-olaszországi Triesztben, ahol a helyi idegenrendészet épületében kitört tűzharcban meghalt két rendőr, egy harmadik pedig megsebesült.

Az első információk szerint az elkövetők a Dominikai Köztársaságból származó fivérek, akik családjukkal tartózkodási engedéllyel élnek Olaszországban. A 29 és 31 éves férfit motorlopás miatt hallgatták ki a Trieszt belvárosában található rendőrségi épületben.

A fiatalabb követte el a lopást, idősebb fivére pedig - sajtóértesülések szerint - családtagként volt jelen a kihallgatáson. A fiatalabb testvér kikéredzkedett a mellékhelységbe, és ott elvette a fegyvert az őt felügyelő rendőrtől. Ezután tüzet nyitott a közelben álló rendőrökre: kettőt lelőtt, egy harmadik társukat megsebesítette.

A tűzharcban a támadó is megsebesült, de sikerült kijutnia az épületből. Az utcán egy rendőrautóval akart elmenekülni, de ezt már nem tudta megtenni, az őt utolérő rendőrök ártalmatlanították. Mindkét férfit őrizetbe vették.

A két rendőr halálát "barbár gyilkosságnak" nevezte Sergio Mattarella olasz államfő.

Párizsban csütörtökön az egyik dolgozó késsel támadt kollégáira a helyi rendőr-főkapitányságon. A támadásban négyen meghaltak, egy rendőr megsebesült. A támadót lelőtték.

Hozzászólások