Tárt karokkal várják a Fideszt az EP szélsőjobbosai

Tárt karokkal várják a Fideszt az EP szélsőjobbosai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ECR felvenné őket, ha jelentkeznének.

A bevándorlásellenessége miatt áll ostrom alatt a Fidesz – mondta a Magyar Nemzetnek Derk Jan Eppink holland politikus, az Európai Parlament Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakcióvezető-helyettese.

A lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság ennek a frakciónak a tagja, és a lengyelek szoros kapcsolatban állnak a Fidesszel – mondja Eppink. Hozzáteszi, hogy ők Magyarországot is támogatják, és a lengyel kapcsolat köteléket jelent az ECR és a Fidesz között, de előbb a néppárti tagság kérdését kell rendezni.

Az ECR "tárt karokkal várja" a Fideszt, ha csatlakozni szeretnének. Eppink megjegyzi, hogy eddig is szinte mindenben hasonlóan szavaztak a fideszes képviselőkkel. Ezután hálát ad Orbánnak, amiért megmentette Hollandiát a még több bevándorlótól. A holland politikus a 7. cikkely eljárásról azt mondja, azt mindig el fogják utasítani, noha ő "nem ismeri alaposan Magyarországot, csak feltételezi, hogy nem tökéletes a helyzet".

Eppink pártja, a Fóruma Demokráciáért a 2017-es parlamenti választáson épphogy bekerült a törvényhozásba kettő mandátummal, viszont a tavalyi önkormányzati választáson már több mint egymillió szavazatot szerzett, és a legjobb eredményt érte el – noha így is alulmarad a koalícióképes mérsékeltekkel szemben.

Hozzászólások