A volt szovjet köztársaságokban is terjed a koronavírus

A volt szovjet köztársaságokban is terjed a koronavírus

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Örményországban és Üzbegisztánban halálos áldozata is van a betegségnek.

Örményországban az egészségügyi tárca pénteki jelentése szerint az elmúlt 24 órában 39-cel 329-re nőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Tizennyolc ember meggyógyult, 311 embert továbbra is kezelnek, egy páciens belehalt a betegségbe.

Grúziában a Covid-19-fertőzöttek száma elérte a 81-et, 13 ember meggyógyult, jelenleg több mint 4500-an vannak karanténban. A fertőzöttek száma csaknem megkétszereződött: a múlt pénteken még 43 koronavírus-fertőzöttről tudtak az ország hatóságai.

A kaukázusi ország két kerületében, a marneuliban és a bolnisziban szigorú karantén van érvényben, tilos a be- és kijárás.

Fehéroroszországban 86-ról 94-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, 32 páciens már elhagyhatta vagy hamarosan elhagyhatja a kórházat, 62 beteg kezelése folyamatban van.

A tárca közlése szerint egyetlen páciens sincs mesterséges lélegeztetőgépen.

Az országban nincs pánik, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök pénteken közölte, hogy az országban a koronavírus-járvány ellenére megtartják a győzelmi napi, május 9-i ünnepségeket.

Moldovában viszont a hatóságok komoly intézkedéseket hoztak a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, mivel számolnak azzal, hogy a következő két hétben a fertőzöttek száma elérheti akár a kétezret. Igor Dodon elnök szerint a kórházi helyeket előkészítették, nincs probléma a gyógyszerek vagy a felszerelés terén.

A közép-ázsiai Üzbegisztánban már van egy halálos áldozata a Kínából kiindult járványnak. A fertőzés miatt fellépő szövődmények következtében egy 72 éves beteg vesztette életét Namanganban. Az országban összesen 83 ember fertőződött meg eddig a vírussal.

A szomszédos Kirgizisztánban 44 koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek fel az országban.

Kazahsztánban eddig 124 esetben erősítették meg a koronavírus-fertőzés tényét.

Hozzászólások