Lelőttek egy amerikai biztonsági őrt, aki arra kért egy vásárlót, hogy húzzon maszkot

Lelőttek egy amerikai biztonsági őrt, aki arra kért egy vásárlót, hogy húzzon maszkot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy család három tagja ellen emeltek vádat az ügyben.

Agyonlőttek egy biztonsági őrt a Michigan állambeli Flint egyik üzleténél, mert nem engedett be egy lányt, akin, bár kötelező viselni, nem volt maszk.

Calvin Munerlyn a Teague család tagjaival vitatkozott össze, amikor annak tagjai a Family Dollar nevű boltba tértek volna be vásárolni. Az anya, Sharmel Teague zokon vette az őr figyelmeztetését: kiabált vele, leköpte, majd a család elhajtott. Nem sokkal később azonban a nő a férjével és a fiával visszatért. A gyanú szerint a 23 éves fiú lőtte le a 43 éves, nyolc gyerekes férfit.

A rendőrök elfogták a nőt, a férjét és fiát egyelőre nem sikerült elfogni. Mindhármukat előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel vádolják. A lány ellen nem indult eljárás.

Michigant súlyosan érinti a koronavírus-járvány, a terjedésének lassítása érdekében rendelte el Gretchen Whitmer kormányzó a kötelező maszkviselést. Ennek értelmében el lehet küldeni az üzletekből azokat a vásárlókat, akik nem takarják el az arcukat.

Az államban hétfőig közel 44 ezren fertőződtek meg az új koronavírussal, 4135-en pedig belehaltak az általa okozott betegségbe.

(BBC)