Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma érkezik hazánkba a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége. Köszöntse őket illendően, aki találkozik velük. Életbevágó, hogy érezzék: az ország egésze nem annyira őrült, mint azok, akikkel nekik tárgyalni kell.

Hogy milyen idegállapotban lehet az élcsapat a létfontosságú tárgyalás előtt, arról riasztó képet mutat Kövér László. A műfaj kissé avíttas: ül a méltóság, magabiztosan mondja a nagy összefüggéseket, Obersovszky Péter pedig dülledt szemekkel, szaporán teszi, ami a dolga. Mégis érdemes végignézni, mert Kövérből csak úgy ömlik, hadaródik elő a világmagyarázat. Világpanoráma popritmusban. És a szavai nyomán feltáruló univerzum valóban értelmet ad Matolcsytól Nyírőig az összes rémes hülyeségüknek. Ja, hát ha a sötét anyaggal háborúzunk, akkor mindjárt érthető az összes kudarc és közröhej! Nem mi kúrtuk el, hanem a gonoszok megszervezték, hogy úgy tűnjön, mintha elkúrtuk volna. Hologrammal meg sugarazással, tetszik tudni.

Nincs sok újdonság benne egyébként: ezeket az árnyék-, illetve háttérhatalmakat feltételező, és azokkal szemben a nemzetet harcba szólító mondákat ismerjük a rendszerváltás óta. Csak akkor még ez a fajta ufológia a szélsőjobb menüjén szerepelt. Oda pedig vajon hogy került? Hát úgy, hogy a direkt zsidózás nem volt mindig szalonképes.

A háttérhatalom, az ellenség, amellyel szemben honvédő háborúnkat vívjuk az utolsó töltényig, "nem egy könnyen megfogható valami" - ismeri be Kövér László. Az egy misztikus entitás, olyasmi, mint az Erő, vagy az Isten, ugyanakkor azt tudni lehet róla, hogy "elpusztítja a világot", oly módon, hogy "kiszívja belőle az életerőt". Ezernyi arca van, és természetesen emberfajú szolgái minden országban, automatikusan a háttérhatalom része mindenki, akinek bármi kifogása van a kormány ellen. Legfőbb képviselői nálunk a szocialisták és az elmúltnyolcév.

Általuk a pénzvilág tett szert politikai hatalomra, hogy érvényesítse az érdekeit, és lebontsa az államot. A kormányváltás az utolsó pillanatban jött, hogy az utálatos pénzvilágot végre a pihepuha nemzeti nagytőke váltsa fel, amely dehogyis akar politikai befolyást, nincs is neki olyanja. Vagy ha mégis, akkor legalább itthon költi el, hazai termék. Mert a nemzetközi karvalyok uralma alatt az embereket kizsákmányolták, míg a nemzeti nagytőke győzelmével ez megszűnt, sőt a fogvatartottak az államtitkár úr saját szőlejében barnulhatnak ingyen.

Álmok álmodói

És közvetlenül a politikába avatkozó tőke megfestése után a Közgépnek okozott erkölcsi károkról kezd beszélni. Szemrebbenés nélkül, mert nem is villan be neki semmi, eszébe sem jut, hogy ezeket legalább ne egyazon műsorban hányja egymásra. Ha a riporter helyén egy pszichiáter ülne, már vidáman lapozgatná a számlatömbjét az ígéretes kuncsaft láttán.

Az még nem volna nagy gond, hogy Kövér László megtébolyul, mert ki lehet várni, amíg egyszer alufóliasisakkal a fején megy be a parlamentbe, és akkor majd szépen elviszi a házőrség. De sajnos a házelnök nincs egyedül ezekkel az érdekes látomásokkal. Ez a magyar állam nagy, közös álma. Nincs más politikai filozófia, ami megmagyarázhatná a részeg tántorgást, csak ez a láthatatlan és megfoghatatlan ellenségkép, ahova bárki besorolható, ha nem tetszik neki a pofánk, és ezáltal erkölcsi kárt okoz a Közgépnek. Lehetett volna valami okosabb, reálisabb, polgári jövőképük, de valahol utat tévesztettek, és most már csak ez a gagyi rajzfilmmítosz maradt, hogy legalább maguknak megmagyarázzák a kudarcot. A tenger korbácsolása, a végső roham a szélmalmok ellen, a menekülés egyre vadabb hazugságokba. És a remény, hogy az ország talán beveszi még ezt is.

Olyan országnak viszont csak a hülye ad pénzt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Schobert Norbert magánnyomozókat fogadott, hogy leszámoljon a családját ócsárló követőkkel

Schobert Norbert magánnyomozókat fogadott, hogy leszámoljon a családját ócsárló követőkkel

Csak a jövő héttől kell negatív teszt az Angliába utazóknak

Csak a jövő héttől kell negatív teszt az Angliába utazóknak

Márciusra ígéri a Johnson & Johnson az egydózisú koronavírus elleni vakcinát

Márciusra ígéri a Johnson & Johnson az egydózisú koronavírus elleni vakcinát