szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lehetetlenné vált, hogy a hitelező bank nemfizetés esetén birtokba vegye és újraértékesítse a gépjárművet. Az autóhitel szerepét a lízingelés veszi át a piacon.

Az új Ptk. miatt a finanszírozók számára rendkívül kockázatossá vált autóhitelezési piac csaknem befagyott, a bankok szinte kizárólag lízingkonstrukciókat ajánlanak a magánszemélyeknek is az Autóhitel Alkusz elemzése szerint – írta a Világgazdaság.

A lap szerdai számában ezt azzal magyarázza a szakértő, hogy az új szabályok szerint már nem lehet opciós vételi jogot kikötni a gépjárművekre a hitelszerződésekben.

Ezzel lehetetlenné vált, hogy a hitelező bank nemfizetés esetén birtokba vegye és újraértékesítse a gépjárművet. Így a bankoknak csak a fogyasztási hiteleknél alkalmazott magasabb kamatokkal érné meg a hitelezés, ami előnytelen a bank és az ügyfél számára is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!