szerző:
MTI

Úszó parkolóházak csökkenthetik az isztambuli utcák zsúfoltságát. A Boszporuszon horgonyzó kompokat használnak fel az ötlet megvalósításához a közlekedési csomópontok közelében.

A többemeletes, úszó parkolóházakban kávéházakat, pihenőhelyeket és művészeti galériákat is kialakítanak.

Egy ilyen parkolóházban 400 autónak lesz hely és átszámítva körülbelül 2,7 milliárd forintba kerül. Arról egyelőre nincsen információ, mikorra valósítják meg a tervet.

A forgalmi dugók és a parkolóhelyek hiánya hatalmas problémát jelent a 16 milliós metropoliszban.

A török kormány több ambiciózus projektbe is belefogott, hogy megoldja ezt a problémát: a tervek között szerepel egy harmadik repülőtér és egy harmadik, a Boszporuszon átívelő híd építése. Októberben pedig felavattak egy vasúti alagutat, ami a város ázsiai és európai részét köti össze.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!