szerző:
hvg.hu

Huszonegyezer KRESZ-táblát kell lecserélni idén - mondta az InfoRádiónak Mikesz Csaba, a Magyar Közút Zrt. üzemeltetési igazgatója.

A közúti jelzések karbantartása a Magyar Közút Zrt. feladata, minden évben folyamatosan cserélik és pótolják a táblákat - hangzott el az InfoRádió műsorában.

Sok KRESZ-táblát összetörnek, kidöntenek a közlekedési balesetekben, illetve vannak, amelyeknek lejár az élettartamuk, már ami a fényvisszaverő-képességüket illeti.

Idén megnőtt azoknak a tábláknak a száma, amelyeket ez utóbbi miatt kell lecserélni - mondta Mikesz Csaba üzemeltetési igazgató.

Összesen 21 ezer táblát cserélnek le, és a sokéves átlag alapján úgy számolják, hogy nagyjából kilencezer új táblát kell majd kihelyezni pótlásként a balesetek, illetve az új igények miatt.

A cseréket először a nagyobb forgalmú utakon kezdik, de a gyorsforgalmi hálózat jelentős részén már a megfelelő fényvisszaverő-képességű táblák vannak, ott kevesebb a munka idén.

Az új táblák többsége a fő- és mellékútvonalakra kerül a meghatározott ütemezés szerint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!