Bűnözők és csempészáruk a szabolcsi razzián, 200 rendőr akcióban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Körözött bűnözőt és több ezer doboz csempészett cigarettát is találtak a rendőrök abban az átfogó közbiztonsági razzián, amit csütörtökön napközben tartottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye autópályáin és főútjain.

A csaknem 200 főt mozgósító akciót a megyei főkapitányság szervezte a vízirendőrök, a Pénzügyőrség, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság közreműködésével. A megye határszakaszain az illegális migráció és a csempészet elleni fellépés állt az akció fókuszában, a megye belső területein pedig általános baleset- és bűnmegelőzési ellenőrzések folytak.

Az M3-as autópályán minden járművet megállítottak, de ellenőrző pontok voltak minden más, forgalmasabb útszakaszon is. 324 sofőrt szondáztattak meg, de ittas vezetés miatt csak egyetlen esetben kellett eljárást indítani. Szabálysértések miatt 233 közlekedőnek összesen több mint egymillió forintról állítottak ki bírságcsekket, emellett további 143 szabálysértési feljelentés is született, ebből 59 gyorshajtás miatt.

Az akcióban rendőrkézre került egy 23 éves férfi, aki ellen három körözés volt érvényben. Tiszakóród mellett pedig egy magára hagyott személygépkocsit találtak a határrendészek, melyben 6000 doboz csempészcigaretta volt, hárommillió forint értékben - ez ügyben a vámnyomozók indítottak eljárást.