Hol vadásznak a román rendőrök a magyar gyorshajtókra?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
automenedzser.hu

A román rendőrség már több módszert is megpróbált bevetni, de...

Traffipax az M1-esen
©

A román rendőrség már több módszert is megpróbált bevetni, de kevés sikerrel. Legújabban figyelő kamerákat szereltek fel az utak mentén. A Krónika című erdélyi napilap csütörtökön arról számolt be, hogy felavatták azt a Bihar megyei diszpécserközpontot is, amely az ország nyugati részén haladó főbb útvonalak mentén felszerelt kamerák rögzítette szabálysértéseket gyűjti be. A rendszer működése nem túl bonyolult, hiszen a kamerák érzékelik és lefotózzák a gyorshajtót, a diszpécserközpontban pedig ellenőrzik az autó adatait, majd kinyomtatják, és elküldik a tulajdonosnak a jegyzőkönyvet.

A Nagyváradról Félixfürdő (Baile Felix) és Déva irányába indulóknak Váradszentmárton (Sanmartin) községbe érve tanácsos betartaniuk a lakott területeken megengedett sebességet. Az egyik kamera ugyanis a község bejáratának közelében található. Egy másik kamera a Nagyváradra igyekvőket is figyelemmel kíséri. A hatóságok újabb kamerák és radarok üzembe helyezését tervezik Bihar megye területén.  

Az E60-as jelzésű országúton a Magyarországról érkező szabálysértőket Borson, a Nagyváradról Kolozsvár irányába haladó gyorshajtókat pedig Fugyivásárhelyen (Osorhei), Mezőtelegden (Tileagd), Élesden (Alesd) és Nagybáródon (Borod) is rajtakaphatják. 

Korábban Kolozs megyében szereltek fel hasonló kamerákat, de azokat még nem helyezték üzembe.


Hozzászólások