Vége a gázolajlopásnak, GPS-szel felügyelik a szállítást

Utolsó frissítés:

Új GPS flottakövető rendszert vezetett be 163, leginkább 24 tonnás hűtőkamionjaiban az élelmiszer és FMCG termékek hazai szállításában piacvezető Szemerey Transport Kft., így a szállított árumennyiség csaknem 80 százaléka utazik teljes felügyelet alatt.

Jelenleg a Szemerey Transport 650 autójából 163 működik a Webbase rendszerrel. Leginkább a 24 tonnás hűtőkamionokat szerelték fel flottakövetéssel, így a szállított árumennyiség csaknem 80 százaléka utazik ennek a felügyelete alatt. A hűtőlánc betartása érdekében raktérhőmérséklet figyelő-riasztó eszközöket és ajtónyitás érzékelőt is beépítettek. A magyar Secret Control Kft. által kifejlesztett rendszer a havi egymillió liter üzemanyagot felemésztő flotta fogyasztását is felügyeli, megakadályozva ezzel az üzemanyaglopások előfordulását. A költségcsökkentő beruházást a fuvarszám tavalyi, 11 százalékos esése és a megrendelők mind magasabb elvárásai is indokolttá tették.

Mivel az új Webbase rendszer sok munkavállalónak „nyúlt a zsebébe” − visszavette onnan, ami jogtalanul került bele −, a fejlesztés kezdetben nem volt népszerű. Mára azonban a sofőrök is kezdenek rájönni, hogy a GPS megoldás a tisztességes dolgozót is védi. Ha például bármilyen műszaki ok miatt túlfogyaszt egy autó, akkor látszik, hogy az nem a sofőr hibája. Ha a lerakodásnál az áru hiányos, nem egyezik az okmányokkal, akkor is látszik, hogy út közben sem megállás, sem raktérnyitás nem volt, tehát a hiba mindenképp a felrakó helyen keresendő.

 

Hozzászólások