A kínaiak megtervezték a világ legmenőbb szabadidő-autóját

A kínaiak megtervezték a világ legmenőbb szabadidő-autóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A leleplezésre nem kell sokat várni, a koncepciót az áprilisi Pekingi Autószalonon mutatják majd be.

A távol-keleti fejlesztők gyakran terveznek olyan autót, ami az európai szem (és talán ízlés) számára egy kicsit szokatlan, a kínai IAT Auto nevű cég azonban most egy extravagáns autóval készül a publikum elé lépni.

A gép paramétereiről szó szerint semmit sem lehet tudni, ami hatalmas teljesítmény ahhoz képest, hogy 2016-ot írunk, és hogy még olyan dolgokra is fény derülhet, mint hogy az Audi javában fejleszti az R8 kistestvérét. A cégről viszont azt kell tudni, hogy 2002-ben hívták életre, és az autóiparban számos területen tevékenykedik: fejleszt belső égésű motorral szerelt, és elektromos autókat is, tervez elektronikus vezérlést és foglalkozik kiállítási autók építésével is.

©
©
©
©

Az általuk készített SUV-ról készült képek alapján úgy tűnik, a külsőre helyezték a hangsúlyt, legalábbis első ránézésre, a kocsi ugyanis olyan, mintha a Lexus LF-NX tanulmányautó és egy Dartz-terepjáró szerelemgyereke lenne.

Hogy valójában milyen autó kerül ki a kezeik közül, azt csak egy hét múlva tudhatjuk meg, mindenesetre valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ez lesz az egyik legizgalmasabb autó, amit idén bemutatnak Kínában.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.