Ez a 22 autó most a legbiztonságosabb Európában

Ez a 22 autó most a legbiztonságosabb Európában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rengeteg autó töréstesztjét végezte el idén eddig a független európai szervezet, azaz az EuroNCAP, hogy kiderüljön, melyik új autók most a legbiztonságosabbak Európában. Spoilerveszély: a Volvót letaszították a trónról.

Október elején tette közzé eddigi legutolsó jelentését az EuroNCAP, melyben az általunk is kipróbált Range Rover Velar strapabíróságát tesztelték. Bár a kocsit alapfelszereltséggel tesztelték, így is 5 csillagot zsebelt be a törészteszten.

Az eredmények szerint a felnőtt utasok védelme 93, a gyerekeké 85 százlékpontot kapott, míg a gyalogosok életének megóvására 74, a kocsi biztonsági asszisztenseinek működésére pedig 72 százalékpontot adtak. Mindez kiváló eredmény, az idei rangsorban azoban "csak" a hatodik helyig volt elég az összesített teljesítmény.

A szervezet 2017 októberéig 22 modellnek adott 5 csillagot. Ezek közül csak kettő – a Nissan Micra és a Kia Rio – került be ebbe a listába úgy, hogy a plusz biztonsági felszerelés is dolgozott az autóban. Az összes többi esetében az alapfelszereltséggel hajtották végre a töréstesztet.

Bár az év elején még a Volvo S90 és a Volvo V90 kapta a legjobb értékelést, a nyáron bemutatott és általunk is vezetett Volkswagen Arteon taszította le őket a trónról.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.