1200+ lóerő, 120 kWh-s akkumulátor és egy meglepetés: jön a horvát elektromos autó

1200+ lóerő, 120 kWh-s akkumulátor és egy meglepetés: jön a horvát elektromos autó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A horvát Rimac Concept Two borzasztó erős lesz, de nem csak ezzel fog kitűnni az elektromos autók közül.

Lassan de biztosan haladunk a Genfi Autószalon kezdete felé, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, jönnek is szép sorban az információk az ott bemutatandó autókról. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a horvát Rimac Genfben mutatja majd be legújabb fejlesztésű elektromos autóját, most azonban újabb két fontos részlet derült róla ki.

A Concept Two névre keresztelt autóról eddig annyit tudtunk, hogy 1240 lóerős és elképesztően drága lesz, az Autocar azonban újabb információkat közölt az érkező járműről.

Az egyik ilyen, hogy a kocsi alá egy 120 kWh-s akkumulátorcsomag kerül, ami valószínűleg azt is jelenti, hogy a Tesla Roadster 2 1000 km-re ígért hatótávolságánál jóval kevesebbet tud majd megtenni az autó.

©

A másik fontos részlet viszont, hogy a kocsiba 4-es szintű önvezető technológia kerül. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy automata járművezető-rendszer irányítja az összes dinamikus vezetési műveletet, még akkor is, ha a sofőr nem megfelelően reagál egy beavatkozási kérésre. Ennek köszönhetően képes monitorozni a környezetét, magától sávot váltani, előzni, gyorsítani, lassítani.

Hogy valóban így lesz-e, az néhány héten belül kiderül, de az biztos, hogy nem lesz olcsó a kocsi.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.