Kevés menőbb kabrió van ennél a teljesen újragondolt régi VW Bogárnál

Kevés menőbb kabrió van ennél a teljesen újragondolt régi VW Bogárnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Régimódi könnyű karosszéria, modern technika és léghűtéses motor. Izgalmasan hangzik, ugye?

Nyílt titok, hogy a Volkswagen az aktuális Beetle után leáll az ikonikus széria gyártásával, tehát nem lesz utódja a modern modellnek. Legalábbis jó ideig egész biztosan nem. Szerencsére azért továbbra sem maradunk új Bogarak nélkül, hiszen például érkezik a Memminger Roadster 2.7, ami konkrétan így néz ki:
©

A design tekintetében az eredeti Beetle-re minden korábbinál jobban hasonlító újdonság érdekessége, hogy boxermotorja nem hátul, hanem középen, közvetlenül a két utas háta mögött kapott helyet. A léghűtéses erőforrás 2,7 literes lökettérfogatból 210 lóerős teljesítményt, illetve 247 Nm-es nyomatékot állít elő, az erő pedig egy manuális váltón keresztül érkezik meg a hátsó kerekekre.

©

Igen komoly fegyvertény, hogy a Memminger Roadster 2.7 tömege mindössze 800 kilogramm, ami elképesztő menetteljesítményekkel kecsegtet. A Porsche 911-es fékeivel szerelt, nyitott tetős jármű várható ára egyelőre ismeretlen, azt viszont már tudni lehet, hogy a kis cég csak 20 darabot készül gyártani belőle.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.