Az arisztokrata autóknál mindig van feljebb, 3D-s kárpittal jön az új Bentley

Az arisztokrata autóknál mindig van feljebb, 3D-s kárpittal jön az új Bentley

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Bentley Flying Spurban, a márka csúcsmodelljében, azt ígérik, olyan lesz a kárpitozás, amilyet még nem láttunk.

Az idei év elég jelentős a Bentley számára, mert 100 éves lett a márka. A sokoldalú ünneplés fontos pillanata, hogy hamarosan itt az új Flying Spur, a csúcsmodell, amely júliusban érkezik.

A Flying Spur vásárlóközössége azonban annyira konzervatív, hogy semmilyen drasztikus változásra nem lehet számítani, van azonban valami a belső térben, amit az autóiparban eddig nem lehetett látni.

A Bentley „háromdimenziós” gyémántmintás bőrkárpitot ígér, amelyet Crewe-ban lévő főhadiszálláson kidolgoztak ki, és először a harmadik generációs Flying Spur kap majd meg.

Adrian Hallmark a Bentley vezérigazgatója elárulta, hogy az új Flying Spur ára nagyjából 200 000 fontról indul, ami körülbelül a legdrágább Mercedes-Benz S-osztályénak felel meg, és a Rolls-Royce Ghost is nagyjából ugyanebben a kategóriában helyezhető el.

Az előzetes információk szerint a Flying Spur 6.0 literes W12-es motorral érkezik majd a top változatban, illetőleg lesz egy 4.0 literes V8-as, nem is beszélve a 2.9 literes V6-os plug-in hibrid változatról, amelyért a kínai vásárlók odáig lehetnek.

Milyen egy 90 millió forintos új Bentleyvel kabriózni? Kipróbáltuk

90 millió forint nem kevés pénz. Egy ilyen, szabad szemmel már igen jól látható összegért cserébe a fővárosban akár egy rózsadombi lakást is kaphatunk, vidéken pedig egy méretes családi ház is kijön. Amennyiben autóvásárlásban gondolkodunk, akkor 90 millióba akár 20 fapados Suzuki Vitara, vagy 4-5 jól felszerelt prémium járgány is belefér.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.