A nap fotója: egyedi nagycsaládos matrica a VW-től

A nap fotója: egyedi nagycsaládos matrica a VW-től

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ez még nem az a matrica, amelyet kötelezően fel kell tenni minden állami támogatásos 7 üléses új autóra.

A nagycsaládosok július 1-től vehetik majd igénybe azt a maximum 2,5 millió forintos állami támogatást, melyet a 7 üléses új személyautókra ad az állam. Ezeken az autókon kötelezően ott kell majd lennie egy matricának, mely egyértelművé teszi, hogy az adott járművet nagycsaládos kedvezménnyel vásárolták meg.

Az alábbi fotón is egy nagycsaládos kedvezményes autómatrica látható, de még nem a hivatalos állami verzió, hanem egy olyan, amelyet a Volkswagen hazai képviselete talált ki és helyez el reklámcéllal az érintett modellekre, így például a Touranra és a Sharanra.

©

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete által nemrégiben szervezett 7+ Üléses Hétvégén még nem lehetett megtekinteni a hivatalos matricát, melyről azóta sem derült ki, hogy pontosan milyen lesz. Információink szerint a matrica kapcsán jelenleg is zajlik az egyeztetés, és nemcsak a matrica pontos dizájnját kell még meghatározni, hanem azt is, hogy mekkora legyen, és hogy hol – üvegfelületen vagy a karosszérián – kelljen majd elhelyezni.

Az viszont már biztos, a logót három évig kell a gépkocsin tartani, és ezalatt a három év alatt a gépjármű nem alakítható át, és nem is értékesíthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.