Ez a 29 Pest megyei település kap 4,2 milliárdot kerékpárutakra

Ez a 29 Pest megyei település kap 4,2 milliárdot kerékpárutakra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új kerékpárutakra, felújítására és korszerűsítésének lehet a fejenként 20-200 millió forintos támogatásokat költeni.

Pest megye 29 települése nyert el támogatást kerékpárutak építésére, felújítására, összesen 4,2 milliárd forint értékben – közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A támogatott települések listáját itt lehet megnézni.

A Pest megyei fejlesztési program keretében megjelent pályázat célja a megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének, illetve a települések kerékpárosbarát fejlesztéseinek támogatása, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése, a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása és a már meglévő elemek hálózatba szervezése volt – ismertette az államtitkár. Kifejtette: az igényelhető támogatási összeg településenként 20-200 millió forint volt.

©

A megemelt keretből 29 Pest megyei település összesen mintegy 4,2 milliárd forint értékben fejlesztheti kerékpáros infrastruktúráját annak érdekében, hogy javuljon a közlekedésbiztonság és a településközi, illetve a településeken belüli kerékpárút-hálózat, és ezen keresztül a térség versenyképessége.

A fejlesztések révén kiegészítő tevékenységként zöldterület-építési, átalakítási munkák is megvalósulnak, amelyek nem csak esztétikusak, hozzájárulnak a levegőminőség javításához is – emelte ki Rákossy Balázs.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.