Nincsenek életveszélyben a horvátországi baleset magyar sérültjei

Nincsenek életveszélyben a horvátországi baleset magyar sérültjei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára cáfolta azokat a horvát sajtóértesüléseket, amelyek szerint két felnőttet és gyereküket mesterséges kómában tartanák.

Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára az M1 csatornának azt mondta: az apa és a fiú műtétüket követően az intenzív osztályra került, de állapotuk stabil, akárcsak az édesanyáé.

Ahogy korábban mi is megírtuk, súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután az A4-es horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú kocsi csütörtök délután.

Videón, ahogy a magyar család autójába csapódik egy BMW Horvátországban

A blokkolásgátló több mint 40 évvel ezelőtt került először sorozatgyártású kocsiba. Nem volt könnyű szülés, de végül sikerült, és bár használatának van hátránya is, fénye évtizedek alatt sem kopott meg.

A magyar család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor – szemtanúk és egy térfigyelő kamera felvétele szerint – fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója, egy Skoda először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket. Válságos állapotban szállították őket kórházba. A RTL horvát csatorna híradója úgy tudja: állapotuk nem javult, mesterséges kómában tartják őket.

Hozzászólások