384 lóerős dízelmotor a legújabb hibrid Audi divatterepjáróban

384 lóerős dízelmotor a legújabb hibrid Audi divatterepjáróban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ez a középkategóriás SUV azoknak való, akik még az SQ5 teljesítményével sem teljesen elégedettek.

Hazánkban jelenleg legolcsóbban 12,8 millió forintos áron kaphatunk Audi Q5-öst, mely összeg ellenében egy 163 lóerős 2 literes dízelmotorral szerelt Q5 35 TDI lehet a miénk. A másik végletet a 20,3 millió forintos alapárú SQ5 jelenti, melynek motorházteteje alatt egy 48 V-os lágyhibrid rendszerrel kiegészített 3 literes V6-os TDI dízelmotor teljesít szolgálatot.

Utóbbi nem kevesebb, mint 347 lóerőt, illetve 700 Nm-t szabadít rá a kerekekre, de vélhetően akadnak olyanok, akik még ezzel a produkcióval sem teljesen elégedettek. Számukra készült az ABT által kezelésbe vett SQ5, ami már 384 lóerős teljesítményt ad le, 760 Nm-es csúcsnyomaték kíséretében. Mindez elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as sprint szintideje 5,1-ről 4,9 másodpercre csökkenjen.

©
©

Az ABT-féle Audi SQ5 opcionálisan 35-60 milliméteres ültetést kaphat és felár ellenében akár 22 colos kerekeken is gördülhet, és akkor a sportkipufogóról és a spoilerszettről még nem is beszéltünk. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a 6,6 literes gyári fogyasztás a beavatkozást követően mennyivel nő meg.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.