Mennyi mindenre elég lehet 100 lóerő: apró méregzsák a Hyundaitól

Mennyi mindenre elég lehet 100 lóerő: apró méregzsák a Hyundaitól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Megérkezett a dél-koreai gyártó harmadik N Line sorozatú, sportosra hangolt modellje.

A Hyundai a Frankfurti Autószalonon tárta először a nagyközönség elé az új i10-et, amelyből rögtön egy sportosra faragott kivitel is felbukkant. Íme az i10 N Line:
©

A gyártó kínálatában az i30 kompakt és a Tucson divatterepjáró után ez a harmadik olyan modell, amelyből N Line változat készült. A kihegyezett i10-est elsősorban a hűtőrács szélébe integrált menetfényéről lehet megismerni, az ugyanis az alapmodelltől eltérően nem kör alakú.

©

A különböző piros betétekkel ékesített i10 N Line új motort is kapott. Míg az alapmodellben egy 84 lóerős és 118 Nm nyomatékú 1,2 literes 4 hengeres szívó benzinmotor található, addig a sportos változat gépházteteje alatt egy 1 literes 3 hengeres turbós benzines egység rejtőzik, a maga kereken 100 lóerejével és 172 Nm-ével. A kéziváltó változatlanul ötfokozatú, de a jobb gyorsulás érdekében rövidebb áttételezést kapott.

©

Az egyedi spoilerekkel, 16 colos könnyűfém felnikkel és sportos ülésekkel rendelkező i10 N Line forgalmazása jövő nyáron kezdődik meg, a várható ár egyelőre ismeretlen. Mint ahogy egyelőre a menetteljesítményeket is sűrű homály fedi, de a pörgős kis turbómotorral vélhetően igen virgonc lesz az alig 940 kilogrammos kisautó.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.