Ilyen hibridet kap az új császár 2019-ben

Ilyen hibridet kap az új császár 2019-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy hónap múlva iktatják be az új japán uralkodót, aki a jeles eseményen egy abszolút egyedi kocsiban fog megérkezni.

A Toyota alapítója, Sakichi Toyoda 1867-ben született, és ennek századik évfordulójára, 1967-ben elkészült a japán vállalat legmagasabb szintű luxuskényelmet biztosító modellje, a V8-as erőforrással szerelt Century. Az első generáció kisebb-nagyobb változtatásokkal egészen 1997-ben gyártásban maradt, majd pedig bemutatkozott a nemrégiben nyugdíjba küldött második generáció.

A tavaly gyártásba került vadonatúj harmadik nekifutás pedig így néz ki:

©
©

A cégvezetők, állami tisztviselők, jakuzafőnökök, illetve maga a japán császár által is kedvelt Century 5,33 méter hosszú, vagyis kicsit nagyobb, mint egy Lang kivitelű S-osztályos Mercedes. És ennek a Japánban mintegy 50 millió forintos alapárú kocsinak most nemes egyszerűséggel lecsapták a tetejét:

©

Az egyetlen példányban készült kabrió Toyota Century az új japán uralkodó, Naruhito számára készült, aki ebben az autóban jelenik majd meg a 2600 meghívott vendéget felvonultató hivatalos beiktatási ceremóniáján, amire október 22-én kerül sor.

A megerősített padlószerkezetű Century hátsó üléseit 4 centiméterrel megemelték, a rendszám helyén pedig az uralkodó jelképe, az arany krizantém található. A fejlett hibrid hajtáslánc összteljesítménye 431 lóerő, melynek jelentős része, konkrétan 381 lóerő és 510 Nm az 5 literes V8-as erőforrásból származik, 224 lóerő és 300 Nm pedig az e-motortól érkezik.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások