Sokkal színesebb lenne az utcakép, ha nálunk is lenne az új kis Cadillac

Sokkal színesebb lenne az utcakép, ha nálunk is lenne az új kis Cadillac

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Cadillac CT4 megint egy olyan új amerikai modell, amit otthon csinálnak, európai mintára, mégis inkább csak maguknak.

A Cadillac, ami az Európából lényegében teljesen kivonuló General Motors luxusmárkája, sokszor próbálkozott már itt Európában, ugyanakkor nem lehet azt állítani, hogy sikerült megszilárdítani bármennyire is a helyét.

A legújabb modelljük a CT4, ez leginkább a BMW 3-as sorozatával vethető össze jellegében, egy sportos, középkategóriás, prémium szedán.

A kis Cadillac stílusa még így is kellően elnökös, egyedi a hűtőmaszkja, a LED-lámpái és főleg a jellegzetes hátsó, még minimálisan uszonyokat idéző lámpái, amelyről a márka az 50-es években olyan híres volt.

©
©
©
©

A mostani Cadlillac modellek formavilága különben is elég jól eltalált, elég csak megnézni például a Cadillac Escalát, ami tanulmányautóként igen nagyot szólt. Európai szemmel a CT4 megjelenése is különlegesebbnek mondható az átlagnál.

A kis Cadillac CT4 hátsókerék-hajtású platformon nyugszik, és azokat a fiatal amerikaiakat próbálják meg elérni vele, akik egyébként nem tartoznak a Cadillac vásárlói köréhez.

©
A kocsi motorterében is európaias motorok vannak, mert a kisebbik egy 2.0 literes 237 lóerős négyhengeres egység 350 Nm-es nyomatékkal, 8 fokozatú váltóval. A nagyobb, erősebb és a luxusfelszereltséghez tartozó erőforrás egy 2,7 literes turbós, V-motor 309 lóerővel és akár 515 Nm-es nyomatékkal. Ebben már 10 fokozatú az automataváltó is.

A beszállítók neves európai cégek, a fékeket a Brembótól vették, az elektromos egységeket a Bosch szállította.

A kocsi forgalmazása Amerikában jövő évben indul, az alapmotoros változat ára 30 ezer dollár környékén indulhat, ami jelenleg 9 millió forint, de ha lesz is itt Európában, akkor a vámok miatt ez jelentősen magasabb indulóárat jelenthet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások