Halálos baleset áldozatáról posztolt fotót egy fideszes képviselő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Turcsány Zoltán egy cserbenhagyásos baleset helyszínén volt Salgótarjánban.

A Fidesz salgótarjáni önkormányzati frakciójának vezetője egy halálos baleset áldozatáról készített fotót, majd posztolta is a Facebook-oldalán – írja az Azonnali.hu. A politikus nem sokkal később eltávolította a fiatal lány vérző holttestéről készült megrázó fotót az oldalról.

Turcsány László az Indexnek azt mondta, hogy másodikként ért egy cserbenhagyásos gázolás helyszínére pénteken este Salgótarjánban.

„Sokkos állapotba kerültem. Azért fotóztam és tettem ki a képet, hátha valaki felismeri az áldozatot. Amint kiértek a mentők és a rendőrök, a fényképet leszedtem. Belátom, hogy hiba volt kitenni, mert ez sokak jó ízlését sérthette” – mondta az Indexnek Turcsány, aki bocsánatot kért a gyászoló családtól, és szintén egy Facebook-posztban bejelentette, hogy visszaadja önkormányzati képviselői mandátumát.

Később ugyanakkor ezt a bejegyzést is leszedte, mint az Indexnek elmondta, azért mert mocskolódás kezdődött a poszt alatt. Turcsány azt állította, hogy ő „a segítségnyújtás szándékával állt meg, most mégis ő van meghurcolva.”

Hozzátette azt is, hogy pénteken sokkos állapotban írta ki Facebook-oldalára, hogy lemond mandátumáról, de erről majd csak hétfőn döntenek, a frakció vezetői posztjától viszont biztosan megválik.

A rendőrség tájékoztatása szerint Salgótarjánban pénteken 18 óra körül egy ittas férfi gázolt halálra egy gyalogost, aki a helyszínen meghalt. A 38 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább, a rendőrök később elfogták és őrizetbe vették.

Hozzászólások