272 forint 90 fillér a legolcsóbb hazai benzin literára

272 forint 90 fillér a legolcsóbb hazai benzin literára

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

E10-es üzemanyagot mostanság akár jóval 300 forint alatti literáron is tankolhatunk.

A Holtankoljak.hu adatbázisa szerint Magyarország legolcsóbb üzemanyagát jelenleg Budaörsön lehet tankolni, ahol is az egyik kúton literenként 272,9 forintba kerül az E10-es benzin. De nem ez az egyetlen hely, ahol szuperolcsó az üzemanyag: hat további fővárosi, illetve főváros közeli benzinkúton is 280 forint alatti áron kapható a benzin literje. Utoljára a 2008-as gazdasági világválság idején volt ilyen olcsó az üzemanyag.

Az országban legdrágábban az M0-on, egy törökbálinti kúton lehet E10-et tankolni, itt literenként 337,9 forinttal lesz vékonyabb a pénztárcánk. A Holtankoljak.hu szerint a benzin jelenlegi hazai átlagára 295,2 forint.

A gázolaj jelenlegi hazai minimumára 314,9 forint, a legdrágábban pedig 375,9 forint ellenében vásárolható ez a mintegy 337 forintos átlagárú üzemagyagfajta.

Húsvétig már nem változnak a magyar üzemanyagárak. "A napokban tartanak OPEC ülést, melynek hatására várhatóan változás következhet be a nemzetközi olajpiacon. Ha nem lesz megegyezés, akkor olajár zuhanásra számíthatunk, viszont ha stabilizálják a jelenlegi helyzetet, akkor várhatóan áremelés jön a következő hetekben." - olvasható a Holtankoljak.hu-n.

Az olajárak a közelmúltban többek közt azért csökkentek rekordmértékben, mert a koronavírus terjedése miatt jelentősen visszaesett a kereslet. Utóbbi pozitív hozadéka, hogy világszerte rohamos mértékben csökkent a légszennyezés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.