Kevés menőbb lakóautó létezik, mint ez a 63 évesen vadonatúj UAZ

Kevés menőbb lakóautó létezik, mint ez a 63 évesen vadonatúj UAZ

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezzel a négykerékhajtású járgánnyal egy szibériai túrát is minden további nélkül be lehet vállalni.

A 1941-ben alapított UAZ, vagyis az Uljanovszki Autógyár 1957-ben dobta piacra a 450-es típusjelzésű kisteherautó- és mikrobusz-családot, melynek modernizált változata, a 452-es kivitel 1966-ban látta meg a napvilágot. A korábban a Magyar Honvédség által is nagy számban használt "Buhanka" mind a mai napig gyártásban van.

Az alapmodell orosz alapára 629 010 rubel (2,8 millió forint), a nemrégiben debütált Expedition limitált széria pedig 892 710 (4 millió forint) rubeltől indul. Most pedig feltűnt a színen egy különleges lakóautó változat, íme:

©
©

A kétszínű fényezést kapott és BF Goodrich terepgumikon gördülő újdonság teteje egyszerűen felemelhető, alatta pedig egy kétszemélyes ágy található. Egy szinttel lejjebb ugyancsak aludhat két felnőtt, vagy akár három gyermek is.

©
©
©

A meghajtásról egy 2,7 literes 8 szelepes benzinmotor gondoskodik, mely egy ötfokozatú kéziváltón keresztül küldi 112 lóerős teljesítményét a négy kerékre.

©
©

A többek közt mosogatós minikonyhával, kihúzható asztallal és gardróbszekrénnyel is felvértezett UAZ lakóautó ára egyelőre ismeretlen.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.