Videó: Elon Musk a VW vezérével kocsikázott egyet a németek villanyautójában

Videó: Elon Musk a VW vezérével kocsikázott egyet a németek villanyautójában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Nem rossz egy nem sportos kocsitól" – mondta a Tesla vezére az ID.3-ról. A VW főnöke viszont úgy tűnik, nem mondta el jól a kocsi adatait, miközben az autóban beszélgettek.

Kisebb szenzációt keltett, hogy nem sokkal azután, hogy a Tesla alapítója Berilnben járt az épülő Gigaberlin gyár előkészületeit ellenőrizni, majd magángépe leszállt a wolfsburgi repülőtéren, Elon Musk találkozott a VW főnökével, Herbert Diess-szel. Ezt követően mentek is egy kört a cég elektromos autójával az ID.3-mal, amiről videó is készült. Az ID.3 azért az utóbbi idők legfontosabb Volkswagenje, mert ez az első elektromos modell a márka palettáján, amely eleve elektromos tömegautónak készül, ebben a szerepben pedig a Volkswagen Golf "örököse".

Azt pontosan nem tudni, hogy Muskkal előre megállapodtak-e abban, hogy a filmezni is fogják őket, ami meg is jelenik a közösségi médiában, mindenesetre több kamerával rögzítették a spontánnak tűnő eseményt, ahogyan a Tesla főnöke vezeti a németek elektromos autóját. Diess a tesztvezetésről hétfőn közzétette a videót.

"Őrültnek tart?" - Elon Musk életútja, 1. rész

Nagyon kevés olyan személyiséget találunk az egész történelemben, akinek hajthatatlansága és eredeti látásmódja lehetővé tette, hogy több iparágban is maradandót alkosson. A kevesek egyike, Elon Musk, elképesztő innovációkat kezdeményezett az elektromos autók, a kereskedelmi űrhajózás és a napelemes rendszerek területén. Sorozatunk végiköveti éleútját a dél-afrikai gyermekkortól az üzleti élet csúcsáig.

Elon Musk alapvetően dicsérte a kocsit, miközben a szürke VW-ben autóznak a Volkswagen főnökével. Musk megjegyzi az ID.3 gyorsulásáról, hogy "nem rossz egy nem sportos autótól", majd úgy tűnik, kipróbálja az elektromos Volkswagen maximális gyorsulását is. Mi a legrosszabb, ami történhet? – kérdezi Musk a szokásos stílusában, miközben az esős betonon gyorsulnak.

Diess bejegyzése a LinkedInen több mint 60 000 megtekintést és sok száz, többnyire pozitív kommentet kapott, viszont nem mentek el a kommentelők amellett, hogy a VW főnöke úgy tűnik pontatlan volt. Musk tudni akarta mekkora az akkumulátor kapacitása az ID.3-nak, amire Diess válasza "55-től 83-ig" volt. A VW a sajtóközleményeiben azt kommunikálja, hogy a legszerényebb kapacitású ID.3 nettó 58 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik, a legnagyobb pedig 77 kilowattóra kapacitású. A 83-as értékkel Diess még gondolhatott arra, hogy az akkumulátor bruttó kapacitását mondja meg Musknak, de 55-ös értékű akkumulátora semmilyen formában nincs elvileg a VW-nek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások