Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Teslák lángoltak Malmőben, a rendőrség nyomozást indított – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több kocsi is leégett keddre virradóra, kis híja volt, hogy az épület is lángra kapjon. A rendőrség szándékosságot gyanít.

Porrá égett több elektromos autó keddre virradóra egy malmői Tesla-kereskedés előtt. A helyi tűzoltóság szerint hét vagy nyolc különböző helyen parkoló Tesla éghetett le egy 300-400 négyzetméteres területen.

A hajnali órákban riasztott tűzoltók előbb az épülethez közel álló kocsikat oltották, mert attól tartottak, hogy a lángok átterjednek a kereskedésre, azután megszüntették a többi tüzet is.

A tűz okát egyelőre vizsgálják, de a rendőrség szándékos gyújtogatás miatt indított nyomozást – írja az Electrek.co. A lap megjegyezte, hogy nem ez lenne az első eset, hogy Teslákat gyújtanak fel: tavaly egy német Tesla-tulajdonos Model X-e vált feltehetően egy gyújtogató prédájává, és 2018-ban Amszterdamban is felgyújtottak két Teslát.

Ebben a malmői Tesla-központban is volt már tűz, 2017-ben a lángok az épületen belül keletkeztek, és nem gyújtogatás miatt, de akkor is megsemmisült néhány kocsi.

Hozzászólások