Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Félmilliárdos kárt okozott a luxusautókkal seftelő bűnbanda

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az autókat többnyire születésnapra, karácsonyra vagy diplomaosztóra vásárolták a vevők, akik közé csakis ajánlással lehetett bekerülni.

Őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tagjait, akik luxusautókat értékesítettek a forgalmi adó megfizetése nélkül. A három férfi ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával indult eljárás.

A vámhatóság közleménye szerint az egyik férfi cseh cégek nevére vásárolt luxusautókat magyar autószalonokban. Az autókat kivitték Csehországba, ahol forgalomba helyezték őket, külföldi rendszámot kaptak. A megrendelők bérleti szerződéssel használták az autókat, majd a fiktív számlákkal magyar számlázási láncolaton átfuttatott járműveket kedvező áron meg is vették. A bűnbanda tagjai egy ideig a saját nevük alatt üzleteltek, de később már ukrán és magyar strómanok neve mögé rejtőztek.

Azzal, hogy az értékesítés áfáját nem fizették meg, több mint 500 millió forint kárt okoztak a magyar költségvetésnek.

A NAV azt írta, hogy a bűnszervezet vezetőjétől egy kiterjedt ismerősi kör vásárolta a járműveket, a vevők közé csak ajánlással lehetett bekerülni. A megrendelők között többen születésnapra, karácsonyra, diplomaosztóra vásárolták a luxusjárművet.

A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Hozzászólások