Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Sárközi Ákos

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Ez a legfontosabb eszköz a konyhában

Nem kérdés, hogy a legfontosabb eszköz a konyhában a kés - vallja Sárközi Ákos sztárséf. Így lettem séf című könyvében tippeket is ad arra, mire figyeljünk a különböző kések és vágódeszkák kiválasztásakor, használatakor. Részlet.

Mátraházi Zsuzsa hvg360

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf: Tarhonyából zseniális rizottót lehet főzni

"A családban nem én vagyok az első konyhafőnök, hiszen a 102 éves kort megélt nagymamám a Népszabadság egykor menő éttermében dolgozott" - mesélte a HVG-nek Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf. 2010-ben kérték fel, hogy vezesse a Borkonyhát - amely négy év múlva csillagot szerzett -, pár év múlva pedig a Textúrát, amelynek társtulajdonosa is. Tartja, hogy a gasztronómia és a kortárs képzőművészet rokonságban áll egymással, festőművész feleségével inspirálódnak is egymás munkájából. De hogyan születnek az ételkompozíciói és mit hozott neki, hogy zsűritagként szerepelt a Konyhafőnök című tévéműsorban? Portré.

HVG Könyvek HVG Könyvek

A Konyhafőnök mögött: "Nem akarok mást, csak Sárközi Ákos lenni"

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át a Konyhafőnökben betöltött szerepéig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Így lettem séf

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át napjainkig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

BMI Bramac

„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal

Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.

Kiderült pár részlet a kormány gyógyszeralapítványának működéséről

Kiderült pár részlet a kormány gyógyszeralapítványának működéséről

Orbán teljesen megérti, ha valakit felháborít Tiborcz István luxusélete

Orbán teljesen megérti, ha valakit felháborít Tiborcz István luxusélete

Nagy Tamás a harmadik sztrókja után: „Élek, és ez a legfontosabb!”

Nagy Tamás a harmadik sztrókja után: „Élek, és ez a legfontosabb!”

Páros lábbal szálltak bele Nagy Mártonba százezer eladatlan sertés miatt

Páros lábbal szálltak bele Nagy Mártonba százezer eladatlan sertés miatt

Új panelprogrammal készül a főváros, júniusban már ki is írnák a pályázatot

Új panelprogrammal készül a főváros, júniusban már ki is írnák a pályázatot

Vádat emeltek egy texasi anyukával szemben, mert vodkás zselét vitt egy gyerekzsúrra

Vádat emeltek egy texasi anyukával szemben, mert vodkás zselét vitt egy gyerekzsúrra

Hernádi Zsoltnak elege van az extraprofitadókból

Hernádi Zsoltnak elege van az extraprofitadókból

Öt év börtönt kapott az orosz tábornok, aki bírálta a katonai vezetést

Öt év börtönt kapott az orosz tábornok, aki bírálta a katonai vezetést

Az ifjabbik Donald Trump pénteken Szijjártó Péterrel is találkozik Budapesten

Az ifjabbik Donald Trump pénteken Szijjártó Péterrel is találkozik Budapesten

A címlapról ajánljuk