Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Sárközi Ákos

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Ez a legfontosabb eszköz a konyhában

Nem kérdés, hogy a legfontosabb eszköz a konyhában a kés - vallja Sárközi Ákos sztárséf. Így lettem séf című könyvében tippeket is ad arra, mire figyeljünk a különböző kések és vágódeszkák kiválasztásakor, használatakor. Részlet.

Mátraházi Zsuzsa hvg360

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf: Tarhonyából zseniális rizottót lehet főzni

"A családban nem én vagyok az első konyhafőnök, hiszen a 102 éves kort megélt nagymamám a Népszabadság egykor menő éttermében dolgozott" - mesélte a HVG-nek Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf. 2010-ben kérték fel, hogy vezesse a Borkonyhát - amely négy év múlva csillagot szerzett -, pár év múlva pedig a Textúrát, amelynek társtulajdonosa is. Tartja, hogy a gasztronómia és a kortárs képzőművészet rokonságban áll egymással, festőművész feleségével inspirálódnak is egymás munkájából. De hogyan születnek az ételkompozíciói és mit hozott neki, hogy zsűritagként szerepelt a Konyhafőnök című tévéműsorban? Portré.

HVG Könyvek HVG Könyvek

A Konyhafőnök mögött: "Nem akarok mást, csak Sárközi Ákos lenni"

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át a Konyhafőnökben betöltött szerepéig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

HVG Könyvek HVG Könyvek

Sárközi Ákos: Így lettem séf

Így lettem séf című könyvében Sárközi Ákos séf közvetlen stílusban meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve a Michelin-csillag megszerzésén át napjainkig. Az alábbiakban ebből a közel 50 fine dining receptet is tartalmazó kiadványból közlünk egy exkluzív részletet.

BMI Bramac

„A világ legegyszerűbb dolga a főzés, ha merünk játszani” – interjú Sárközi Ákossal

Az ország egyik legjobb és legismertebb séfje, akit egyaránt inspirál a játékosság, a művészet, a fizika vagy épp egy tetőcserép formavilága. Aki, ha a vendég szeretné, akár a konyhába is beengedi. Aki háromszavas leírásokkal dolgozik az étlapon, de alapos oka van rá. Aki pontosan meg tudja mondani, hogy mit adnak hozzá a gasztrokultúrához a főzős műsorok vagy a fine dining az otthoni főzéshez. Sárközi Ákos Michelin-csillagos séffel beszélgettünk.

Visszaváltoztatták a daganatos sejteket, forradalom jöhet a rákterápiában

Visszaváltoztatták a daganatos sejteket, forradalom jöhet a rákterápiában

Találtak valamit a tejről, ami sok mindent megváltoztathat

Találtak valamit a tejről, ami sok mindent megváltoztathat

Megérkezett a 35 ezer forintos számítógép

Megérkezett a 35 ezer forintos számítógép

Maga a társadalom beszél sok hangon át: Csalog Zsolt dokuportréi máig hatnak

Maga a társadalom beszél sok hangon át: Csalog Zsolt dokuportréi máig hatnak

Meghalt Charles Dolan, az HBO alapítója

Meghalt Charles Dolan, az HBO alapítója

Eszméleténél van és kommunikál a dél-koreai repülőszerencsétlenség egyik túlélője

Eszméleténél van és kommunikál a dél-koreai repülőszerencsétlenség egyik túlélője

Ködbe borul a fél ország, figyelmeztetést adtak ki miatta

Ködbe borul a fél ország, figyelmeztetést adtak ki miatta

Számít-e az ötezer forintos határ az üvegvisszaváltásnál? Van-e haszna a betétes gyűrűnek?

Számít-e az ötezer forintos határ az üvegvisszaváltásnál? Van-e haszna a betétes gyűrűnek?

Hajlandó a fegyverletételre a kurd lázadók 25 éve bebörtönzött vezére

Hajlandó a fegyverletételre a kurd lázadók 25 éve bebörtönzött vezére

A címlapról ajánljuk