MTI Gazdaság

Kiszivárgott jelentés: nagyot buknak a britek a Brexittel

A brit kormány számára készített bizalmas előrejelzés szerint az Egyesült Királyság gazdasága előnytelenebb helyzetbe fog kerülni az ország Európai Unióból való kilépése (Brexit) után, bármilyen kereskedelmi megállapodást sikerüljön is kötnie az unióval.

MTI Gazdaság

Mégsem lehet örülni a Brexit-voks utáni brit meglepetésnek

Londoni pénzügyi elemzők szerint változatlanul csaknem egyharmad az esélye annak, hogy a brit gazdaság az EU-tagságról tartott júniusi népszavazás eredményének sokkja miatt recesszióba süllyed, bár a gyengülő font egyelőre jót tesz az exportnak.

hvg.hu Gazdaság

Az IMF a Brexitről: sokkhatásra kell felkészülni

Amennyiben a britek úgy döntenek, hogy kilépnek az EU-ból, stabilizációs politikára, a bizonytalanságok csökkentésére lesz szükség; ha a piacok élesen és ellenségesen viselkednek, fontos, hogy a pénzügyi rendszer kellő likviditással állja a rohamot – figyelmeztet ma közzétett tanulmányában a Nemzetközi Valutaalap.

MTI Gazdaság

Bármi lesz ma a britekkel, gyengülni fog a font

Londoni pénzügyi elemzők szerint akármilyen megállapodás születik a britek reformjavaslatáról, az angol font bizonyosan gyengyülni fog. A gyengülést a britek esetleges EU-ból való kilépésétől való piaci félelem fokozza, de a reformjavaslatokról való megállapodás is a font gyengülését hozhatja.

MTI Gazdaság

Továbbra is fél százalék a brit alapkamat

A 2009 márciusa óta érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát idei első, csütörtöki kamatdöntő ülésén a Bank of England (BoE) monetáris tanácsa.

MTI Gazdaság

FT: nem teljesülnek a brit deficitcélok

Akkora lyuk tátong a brit közfinanszírozáson, hogy valószínűleg 2018-ig folytatni kell a konzervatív-liberális kormánykoalíció által 2010-ben megkezdett deficitcsökkentő programot - írta saját számításaira hivatkozva a hétfői Financial Times.

MTI Gazdaság

Megint nem változott a brit alapkamat

A három és fél éve érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát csütörtöki ülésén a Bank of England - a brit jegybank - monetáris tanácsa. A testület nem módosította a gazdaságélénkítő célú likviditásinjekció, vagyis a mennyiségi enyhítés eddigi 375 milliárd fontos (135 ezer milliárd forintos) keretösszegét sem.

MTI Gazdaság

Egyre durvább a brit recesszió

Az előzetes várakozásnál jóval nagyobb mértékben, 0,7 százalékkal csökkent a brit gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben az első három hónaphoz mérve - közölte a részleges adatokon alapuló előzetes szerdai becslésében a brit statisztikai hivatal.

MTI Gazdaság

A vártnál mélyebb a brit recesszió

Az előzetesen becsültnél mélyebb a brit recesszió: az idei első negyedévben 0,3 százalékkal volt alacsonyabb a brit hazai össztermék (GDP) a tavalyi utolsó három hónapban mértnél a csütörtökön közzétett részletes adatok szerint. Az április végi első becslés még 0,2 százalékos negyedéves visszaesést valószínűsített.

MTI Gazdaság

Recesszióba került Nagy-Britannia

Technikailag ismét recesszióba került a brit gazdaság, miután teljesítménye a tavalyi utolsó negyedévhez hasonlóan az idei első negyedévben is visszaesett.

MTI Gazdaság

Recesszióban a brit gazdaság

Technikailag ismét recesszióba került a brit gazdaság, miután teljesítménye a tavalyi utolsó negyedévhez hasonlóan az idei első negyedévben is visszaesett.

MTI Gazdaság

Nagyobb volt a visszaesés a brit gazdaságban

Az előzetesen becsültnél nagyobb mértékben esett vissza a tavalyi utolsó negyedévben a brit gazdaság teljesítménye, londoni pénzügyi szakelemzők ugyanakkor az azóta tapasztalt kedvezőbb fejlemények alapján nem valószínűsítik az újabb brit recessziót.

MTI Gazdaság

Fitch: a brit költségvetés "semleges" a brit "AAA" szempontjából

A szerdán ismertetett brit költségvetési tervezet nem befolyásolja a Fitch Ratings azon véleményét, hogy Nagy-Britannia lehetséges legjobb, "AAA" szintű államadós-besorolása indokolt, de ez az adósosztályzat sérülékeny az esetleges negatív sokkhatásokra - közölte szerdai londoni helyzetértékelésében a legnagyobb európai hitelminősítő, amely szerint a brit "AAA" megtartásának feltétele az államadósság-ráta stabilizálódása az évtized közepéig.

MTI Gazdaság

Kevesebb növekedésre számítanak a britek

Az előzetesen becsült 0,9 százalékos ütemnél lassabban, 0,8 százalékkal nőtt 2011-ben a brit gazdaság - közölte második becslését a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) pénteken.

MTI Gazdaság

Maradt a fél százalékos brit alapkamat

Változatlan szinten, a csaknem három éve érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton tartotta alapkamatát csütörtöki ülésén a Bank of England (BoE) monetáris tanácsa, ugyanakkor megemelte a mennyiségi enyhítésre szánt keretet.

MTI Gazdaság

Ismét mínuszban a brit GDP

Visszaesett a tavalyi utolsó negyedévben a brit gazdaság teljesítménye - közölte szerdán a brit statisztikai hivatal (ONS).

1 2 3

A címlapról ajánljuk