Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#tökéletes

Marton Levente Gasztro

Tökéletes túrótorta - recept

Hosszú hétvége sütemény nélkül? Na, ne. Kell valami könnyű, még nyárias, kívánatos, már-már a súlytalanságba forduló édesség. Hogy szinte lebegjen a tányér fölött. Tüllfüggöny-súlyú túrótorta, sötét tekintetű szederrel.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes hideg krémleves hőségben - recept

Ha nem ostromolná a hőmérő higanyszála fölfelé a 40-et, akkor ezt a receptet igazából egy másik recepttel kellene kezdeni, nevezetesen a marhahúslevesével. Az adja meg ugyanis az ilyesfajta, nem gyümölcsből készülő tányérba valóknak a gerincét, noha fejlődéstanilag ez egy értelmetlen majdnem-metafora, hiszen a leves soha nem tartozott a gerincesek rendjébe.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes fogások juhtúróval - recept

Puliszka, pogácsa, sós palacsinta - mi juhtúróval szeretjük a legjobban. Meglehet, a juhtúrós ételek megosztják a közönséget, annyi biztos, hogy rajongói tábora is meglehetős. Otthon is számos fogásban élvezhetjük jellegzetes, enyhén csípős ízét, krémes állagát. S azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk házilag juhtúrót.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes sushi alapfokon - recept

Vannak túlbonyolított dolgok, noha korunk divatja éppenséggel a túlegyszerűsítés. Például a sushi a világ egyik legegyszerűbb étele, viszont olyan mitológiája van, hogy sokan még a nevét is csak félve ejtik ki. A több nevét. Nigiri, maki, temaki – mi mások is lehetnének, mint az ázsiai gasztro kultúra bonyolult műalkotásai? Pedig csak egy kis kézügyesség, és semmi bonyodalom.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes illatos csirkesült - recept

Ez igenis csirkesült, még ha ezúttal nem is egyben, hanem feldarabolva sütjük, Ugyan nem lesz annyira impozáns, mint egyben készült társai, viszont olyan mézes-citromos illatot áraszt, hogy azt egy parfümőr azonnal megpróbálná üvegbe zárni.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes desszert: Karamellkrém, a fordított crème brûlée

Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes póréhagymás fogások - recept

Igaz, hogy a májusi eső aranyat ér, de a szürkeségtől elfog minket az urbánus lelki fájdalom. Kell valami friss, ropogós, valami harsány, markáns és mégis behízelgő – a tányéron. Úgy tűnik, az újhagyma, de még inkább kicsit vaskosabb, termetesebb rokona, a póréhagyma tökéletes erre a célra.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes, mert csak csoki - recept

Megfigyelésünk szerint a nők sokkal jobban rettegnek a liszttől, mint a csokoládétól, noha ennek az ésszerűsége vitatható. Az viszont nem vitás, hogy ízvonatkozásban tökéletesen racionálisan döntenek. A lelkek megnyugtatására most egy olyan csoki torta következik, amelyben csipetnyi liszt sincs. Csak a csoki, de az sok.

-gy- Gasztro

Tökéletes egyszerű olasz a mammától - recept

Ha valami nagyon egyszerű, de rafináltan finom ételt emlegetünk fel, szinte rendre hozzátesszük: ahogy a nagyi főzte. Hiába, az az igazi. De valahogy megfeledkezünk róla, hogy a nagymamáknak is volt mamája.

hvg.hu Gasztro

Tökéletes focaccia - recept

Hívhatnánk egyszerűen csak kenyérlepénynek, lepénykenyérnek, hiszen Olaszországban mindennapi betevő vagy a mamma kemencéjéből, vagy a péktől.. De ez maga a nagy klasszikus, a Focaccia di Recco. A recept és tuti tippek a sütéshez Simone Marcedula séftől.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes töltött tojás – recept

Avagy töltött tojás zanzásítva. Igencsak egyszerű, ám roppant kívánatos módon házasítottuk össze a húsvét két legfontosabb kellékét, a sonkát és a tojást. De azért egy kicsit cifráztuk.

hvg.hu Gasztro

Tökéletes olasz házi kuglóf - recept

Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?

Marton Levente Gasztro

Tökéletes panírozás, avagy a pankó csirke legendája - recept

A csirke a magyar hétköznapokból való, a pankómorzsa a japán ünnepnapokból, logikus lenne, hogy sose találkozzanak. Ám mégis összefutnak, mi több, egyre gyakrabban randevúznak. Valamire való étterem konyháján mindenképpen. Mi itt, a rántott húsok országában különben is minden morzsafajtát szívesen látunk.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes répatorta pehelysúlyban - recept

A répa olyan zöldség, amit gyümölccsé konvertálhatunk, hogy aztán valami barnásvörös, karamell-beütésű édességet kapjunk. Ami évek óta a legmenőbb megnyilvánulása, az éppenséggel a répatorta. Megvolt már nekünk is, de ez a mostani más: olyannyira pehelysúlyú, hogy nehezéket kell tenni rá, nehogy elszálljon. A könnyed gyönyör már-már elviselhetetlen.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes vallomás: szerencsesüti - recept

A kínai éttermekből jól ismert szerencsesüti ezen a hétvégén új szerepben léphet fel. Valentin napi üzeneteket, vallomásokat rejthetünk a falatnyi édességekbe. Persze ehhez előbb meg kell sütnünk. S ez közel sem annyira bonyolult, mint gondolnánk. Sőt.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes zserbó másként – recept

Tudjuk, hogy a zserbó szent és sérthetetlen karácsonyi sütemény, de frivol módon kicsit eljátszottunk vele, és farsangosítottuk. Már lehet sejteni, hogy kis sütimaskarázás és némi alkohol szóba jön.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes házi hamburger – recept

Váltig állítjuk, hogy a hamburgert az európai, egészen pontosan, a német bevándorlóknak köszönheti az Újvilág, még ha ezt odaát tagadják is némely elfogultak. A lényeg persze úgyis az, hogy kevés harapnivaló futott be bámulatosabb karriert szerte a világon.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes téli leves - recept

Ilyen tájt valami melegségre vágyunk, még akkor is, ha pluszokat dönget a hőmérő, viszont órákon belül minden pocsék szürkébe képes váltani, nedves lesz és lehangoló. Csalóka tavaszidézés ide-oda, január van. Jöhet a leves, amiben megáll a kanál. Mi is egy ilyet választottunk, ráadásul a kevésbé favorizált holland konyháról, ami méltán nem híres, viszont ez a ronda leves igazán finom.

1 2 3 4 5
Rácz András: Ha Orbán Balázs tudományos fokozatot kap, azt mindenkinek el kell fogadnia

Rácz András: Ha Orbán Balázs tudományos fokozatot kap, azt mindenkinek el kell fogadnia

Figyelmeztetést kapott a Megafon az adatvédelmi hatóságtól a januári adatszivárgás miatt

Figyelmeztetést kapott a Megafon az adatvédelmi hatóságtól a januári adatszivárgás miatt

Csaknem felére csökkent az IKEA-áruházak tulajdonosának profitja

Csaknem felére csökkent az IKEA-áruházak tulajdonosának profitja

Az MNB szerint Nagy Márton távozása mögött „elfogadhatatlan vezetői stílusa és jegybankárhoz méltatlan viselkedése” állt

Az MNB szerint Nagy Márton távozása mögött „elfogadhatatlan vezetői stílusa és jegybankárhoz méltatlan viselkedése” állt

Az MNB szerint Nagy Márton távozása mögött „elfogadhatatlan vezetői stílusa és jegybankárhoz méltatlan viselkedése” állt

Az MNB szerint Nagy Márton távozása mögött „elfogadhatatlan vezetői stílusa és jegybankárhoz méltatlan viselkedése” állt

Terézváros adókedvezménnyel segíti a hosszú távú lakáskiadást

Terézváros adókedvezménnyel segíti a hosszú távú lakáskiadást

Emlékeznek a Házibuli zenéjére? A Kispál és a Borz is felidézi az új dalában

Emlékeznek a Házibuli zenéjére? A Kispál és a Borz is felidézi az új dalában

A franciák több mint fele azt szeretné, hogy bukjon meg a kormány

A franciák több mint fele azt szeretné, hogy bukjon meg a kormány

Világelső kerámiafékes Mercedes vár új gazdára

Világelső kerámiafékes Mercedes vár új gazdára

A címlapról ajánljuk